GS Hisse Analiz

Bir hisseyi temel olarak analiz ederken baktığımız ilk unsurlardan biri, hissenin F/K oranıdır. Galatasaray şirketi, son dönemde kar elde etmediği için F/K gözükmemektedir. Bu nedenle şirketin F/K'sını analiz edemeyeceğiz.

GS Hisse Analiz

GS  ( Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş) borsada payları satılmakta olan bir şirkettir. Pek çok kişi GS hisselerini analiz etmekte ve son zamanlarda neden düştüğünü açıklamaya çalışmaktadırlar. GS hisse, son bir ayda %3 civarında bir değer kaybı yaşamıştır. Bu içerikte sizlere, GS hissesini temel olarak analiz ederek, uzun vadede nasıl bir fiyat oluşabileceğinden bahsedeceğiz.

GS F/K Kaç?

Bir hisseyi temel olarak analiz ederken baktığımız ilk unsurlardan biri, hissenin F/K oranıdır. Galatasaray şirketi, son dönemde kar elde etmediği için F/K gözükmemektedir. Bu nedenle şirketin F/K'sını analiz edemeyeceğiz.

GS Şirketi Piyasa Değeri

Galatasaray'ın piyasa değeri 2 milyar 143 milyon liradır.

GS Şirketi Borç

Galatasaray'ın toplam borcu 2 milyar 141 milyon liradır. Şirketin piyasa değeri kadar borcu bulunmaktadır.

GS Şirketi Özsermayesi ve Ödenmiş Sermayesi

Şirketin eksi 700 milyon TL civarında özsermayesi ve 540 milyon lira ödenmiş sermayesi bulunmaktadır. 

GS PD/DD Oranı

PD/DD, piyasa değeri defter değeri oranı demektir. Şirketler olduğu değerden daha çok veya daha az fiyattan satılabilirler. Örneğin bir şirketin piyasa değeri 10 milyar TL ve defter değeri 2 milyar TL olsun. Bu durumda şirket, borsada olması gerekenden daha ucuz fiyattan satılıyor demektir. PD/DD hesaplayabilmek için, kar rakamları ve pozitif öz sermaye gerekir. GS şirketinde bunlar olmadığından maalesef hesaplama yapamıyoruz.

Gs hisseleri ne zaman yükselir

GS şirketi şuanda yüksek tutarda borca sahip. Çeşitli sportif alanlarda yüksek başarı göstermesi durumunda kulübün geliri artabilir ve bu da hisse senetlerine yansır. Fakat kısa ve orta vadede GS hisselerinde yükseliş beklemiyoruz.

GS Hisse Analiz - Resim : 1


Galatasaray borsada neden düşüyor

Galatasaray hisseleri, her geçen gün kötüleşen mali tablo nedeniyle düşüş grafiğinde yer almaktadır. Galatasaray'ın ciddi bir başarı elde etmedikçe ( avrupa veya uefa şampiyonlar ligi şampiyonluğu) hisse senetlerinin yükselmeyeceği ihtimali fazladır. 

Gs Hisse Yorum

GS hissesini sizler için analiz etmek isterdik, fakat elimizdeki veriler çok sınırlı ve bunlar bize yatırım yapmanın doğru olmadığını gösteriyor. Üstelik USD bazında da kazanmak istiyorsanız biraz daha zamana ihtiyacımız var.


Galatasaray Coin Yorum

Galatasaray coin veya kısa adıyla GFT ( Galatasaray Fan Token), Eylül 2019'da çıkarılan bir kripto para birimidir. Son zamanlarda hacmin sürekli artmasından dolayı kısa vadede bir yükseliş beklemekteyiz. 


Galatasaray hisse bölünmesi

Hisse bölünmesi, bir şirketin hisse senedi fiyatı arttığında tercih edilen bir finansal eylemdir. Eğer bir şirketin hisse senedi fiyatı çok değerlenmişse, bu durumda yatırımcı ilgisi azalır. Örneğin fiyatı 80,00 TL olan bir hisseyi genellikle kimse almak istemez, fakat 2-3 TL olan hisse senetleri daha çok ilgi çeker.

Hisse senetleri aldığı bölünme kararı doğrultusunda bölünür. Örneğin 1'e 3 bölünme kararı demek, bir hisse başına 3 hisse geri almak demektir. Bu durumda hisse senedi arzı artar ve buna oranla aynı oranda değeri düşer. Fiyatı 30 TL olan hisse, bu durumda 10 TL'ye düşecektir.

GSRAY GALATASARAY SPORTIF SINAI VE TICARI YATIRIMLAR A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 9.37
Satış 9.38
Değişim 0.44%
Son Değer 9.37
En yüksek 9.63
En düşük 8.88
Haftalık Değişim 35.9941%
Aylık Değişim 39.2273%
Yıllık Değişim 48.7301%
Yorumlar