Halka arz rüzgarında Tureks'ten moral bozan gelişme!

Halka arzların yoğun ilgi gördüğü ve sermaye piyasalarının ivmelendiği dönemde Piramit Menkul Değerler üzerinden yapılan bir işlem tüm moralleri bozdu

Halka arz rüzgarında Tureks'ten moral bozan gelişme!

Halka arzların yoğun ilgi gördüğü ve sermaye piyasalarının ivmelendiği dönemde Piramit Menkul Değerler üzerinden yapılan bir işlem tüm moralleri bozdu.

Türkiye’de şirketler sıkıntılı süreçte ucuz finansman kaynağına kavuşmak, ekonomiye kaynak aktarmak ve yatırımcısına para kazandırmak amacıyla halka arz gerçekleştiriyor. Ancak Piramit Menkul Değerler tarafından bugün bir yatırımcının gerçekleştirdiği işlem tüm piyasanın morallerini bozdu.

Borsa İstanbul, sabah seansında “Hesapta olmayan, pasif alımda bulunan hisseler nasıl satışa konu edildi” dedirten bir satışa sahne oldu. Anormal işlemle birlikte yeni halka arzlar da bu durumdan kötü etkilendi, hisselerde sert düşüşler meydana geldi. Turex hissesinde gerçekleştirilen bu işlem, yatırımcıların morallerini bozdu.

Son günlerde tavan seviyelerinden aldığı hisselerle 150 bin adet hisseye ulaşan bir hesaptan 750 bin lot satış geldi. 600 bin adet olmayan hisse açığa satıldı. Satış işlemi piyasada bütün dengeleri sarstı.Yaşanan bu olay Borsa İstanbul’daki halka arz rüzgarına darbe vuracak cinsten.

Moralleri bozan bu işlemden sonra yeni halka arz gerçekleştiren şirketlerin hisselerinde panik satışlarıyla sert düşüşler yaşandı. Birçok halka arz bu durumdan olumsuz etkilendi.

Olayın en çarpıcı tarafı ve merakla beklenen soru ise, bugüne kadar 750 bin lot işlem olmayan bir hissede,birden 750 bin lot açığa satış işleminin nasıl yapıldığı, aracı kurumun bunu nasıl göremediği ve izin verdiği.

TUREX TUREKS TURIZM TASIMACILIK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 48.48
Satış 48.7
Değişim 0.04%
Son Değer 48.5
En yüksek 49.6
En düşük 47.8
Haftalık Değişim -1.6227%
Aylık Değişim 3.1914%
Yıllık Değişim 66.6666%