BDDK: Kamu bankalarının döviz fazlası 39 milyon dolar oldu

BDDK verilerine göre, kamu bankalarının döviz fazlası 39 milyon dolar oldu. Ayrıca bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı.

BDDK: Kamu bankalarının döviz fazlası 39 milyon dolar oldu

Geçen haftalarda döviz fazlası veren kamu mevduat bankaları bu hafta döviz fazlası verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 9 Nisan haftasında kamu mevduat bankalarının döviz cinsi varlıkları ve yükümlülükleri arasındaki farkı gösteren yabancı para net genel pozisyonu 39 milyon dolar fazla olarak açıklandı.

Yabancı para net genel pozisyonu geçen hafta 63 milyon dolar fazla olarak açıklanmıştı. Yasal özkaynaklar aynı haftada 37,38 milyar dolar oldu.

BDDK, bankaların döviz pozisyon açığının art arda 2 haftadan uzun bir süreyle özkaynakların yüzde 20'sini aşmasını istemiyor. Bankaların yılda altı defa bu limiti 2 hafta süreyle aşması sorun yaratmıyor.

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, krediler 3 trilyon 741,1 milyar TL'den 3 trilyon 761,2 milyar TL'ye çıktı.

Tüketici kredileri 691,8 milyar TL'den 693 milyar TL'ye çıkarken, bireysel kredi kartları 154,7 milyar TL'den 154,4 milyar TL'ye geriledi.

Aynı hafta mevduat 3 trilyon 607,1 milyar TL'den 3 trilyon 636,1 milyar TL'ye çıktı. Takipteki alacaklar ise 149,1 milyar TL olarak kaldı. Veriler 9 Nisan ile biten haftayı kapsıyor.

Etiketler