Halka arz edilecek şiretler hangileri?

2021 yılı tam olarak bir arz yılı seçilmiştir. Bunun nedeni ise 2021 yılında tam olarak 46 adet şieket halka arz edilmiştir. Sadece kadım ayında ise 22 adet halka arz gerçekleşmiştir. İşte detaylar...

Halka arz edilecek şiretler hangileri?

Halka arz edilecek şirketler hangileri?

Piyasalar için oldukça hareketli bir yıl olan 2021 yılı birçok ‘ilk’e de şahitlik etmeyi başarmaya devam ediyor. Ancak hiç kuşkusuz 2021 yılının ‘ilk’leri arasında birinci sırada halka arzlar yer alındığı biliniyor. Türkiye’de 2020’de toplam 1,12 milyar TL büyüklüğünde sekiz halka arz gerçekleşirken, 2021 Ocak-Ekim’i kapsayan 10 aylık süreçte 41 şirketin halka açılma süreci başarıyla tamamlanarak rekor kırıldığı biliniyor. Kasım ayı da hareketli başladı. 26-27 Ekim’de taleplerin toplandığı İhlas Haber Ajansı, 3 Kasım’da borsaya katılarak büyük oranda ilgi gördü.

2021 şimdiden tarihe geçti!

Piyasaların daha önce hiç görülmemiş bir hızda ve sayıda halka arza sahne olduğu 2021, şimdiden kayıtlara ‘Borsa İstanbul (BİST) tarihinde en çok halka arz yaşanan yıl’ olarak yerini almış görünüyor. Kasım ortası itibari ile borsaya 46 yeni şirket daha katılarak büyük oranda bir halka arz yaşanmıştı. 22 şirket daha halka arza sürecini başlatarak yeni yıla adım attı. Bu şirketlerden ilki ise Aztek teknoloji olarak piyasaya adım atan ilk şirket oldu. Bunun devamında ise Consus enerji, Çavuşoğlu demir çelik, Destek finans faktoring, Doğuş planet, N11 ve Güllük mandalya turizm şirketleri bu listede yerlerini almıştır.

Her bir şirket halka arz olarak sunulup hizmete 2021 yılından bu yana başlamıştır. Listeye devam ettiğimiz zaman ise IBS ısıtma ve soğutma, Kayseri şeker fabrikası, Kimteks poliüretan sanayi diğer adı ile KİMPUR, Outmedya iletişim, Özsu balık, Omega elektrik pano, Rainbow polikarbonat, SMM tekstil, Suven tekstil, Sümer faktoring, Şeker GYO, Tarkim bitki koruma, tera yatırım, hitit bilgisayar ve ideal data ve finansal teknolojiler şirketleri ile halka arza sunulmuştur. Bu şirketler sadece 2021 yılının kasım ayında açılan şirketler olup 2021 yılında tam olarak 46 adet halka arz yapılmıştır.