Hacker grubundan yeni saldırı: 70 milyon dolarlık Bitcoin talep ettiler

REvil adlı fidye yazılım grubu yeni bir saldırı daha düzenledi. Grup 70 milyon dolar değerinde Bitcoin talep ediyor.

Hacker grubundan yeni saldırı: 70 milyon dolarlık Bitcoin talep ettiler

Dünya genelinde yüzlerce işletmeyi etkileyen bir saldırının arkasında olduğu düşünülen Rusya bağlantılı hacker grubu REvil, Pazar günü ele geçirdiği verileri tekrar yüklemek için 70 milyon dolar (59 milyon euro) ödeme çağrısında bulundu ve internete paralel bir ağ olan Dark Web'de yayınlanan bir mesajı gösterdi.

Bu hacker grubunun, konuşan kişilerin kimliğinin doğrulanmasını zorlaştıran bir bağlantı ile çalıştığı biliniyor. Fakat Recorded Future güvenlik araştırmacısı Allan Liska'ya göre, mesaj çok büyük ihtimalle REvil'in başkanlarından geliyor.

Grup, Reuters ile iletişim kurma girişimine cevap vermedi.

Miami merkezli bilgi teknolojisi şirketi Kaseya, Cuma günü müşterilerini hedef alan ve dünya genelinde yüzlerce işletmenin bilgisayarlarını hızla devre dışı bırakan bir zincirleme reaksiyonu tetikleyen büyük bir fidye yazılımı saldırısının kurbanı oldu. Siber güvenlik uzmanları bu saldırıyı hızlıca REvil'e bağladı. 

Bir Kaseya yetkilisi, daha fazla detay vermeden fidye talebinden haberdar olduğunu açıkladı.

Brezilyalı JBS firmasının yan kuruluşu olan JBS USA, haziran ayında REvil'e atfedilen bir siber saldırı sonrasında 11 milyon dolar tutarında fidye ödemek zorunda kaldı.

Etiketler