Mircea Popescu boğuldu: Milyar dolarlık BTC'lerine ne olacak?

41 yaşındaki kripto milyarder Mircea Popescu Kosta Rika'da boğuldu. Şimdi soru, onun iki milyar ABD doları değerindeki varlığına ne olacağı.

Mircea Popescu boğuldu: Milyar dolarlık BTC'lerine ne olacak?

Kötü şöhretli bir kripto yatırımcısının ani ölümü, mülkü hakkında spekülasyonlara yol açtı. İddiaya göre Mircea Popescu, arkasında 2 milyar dolardan fazla eşdeğeri olduğu söylenen bir Bitcoin serveti bırakıyor. Yerel haberlere göre Popescu 41 yaşında Kosta Rika açıklarında boğuldu. Kaza, Çarşamba sabahı Romanya doğumlu kişinin yüzmek için Tramonto'da denize girmesiyle meydana geldi. Görünüşe göre akıntıyı hafife almış, kendini kaptırmış ve olay yerinde ölmüş. Plajdaki cankurtaranlar, Playa Jacó'nun - Paya Hermosa'nın etrafındaki tüm alan gibi bir banyo alanı olmadığına dikkat çekti.

Popescu tartışmalı bir figür olarak kabul edildi

Mircea Popescu, en başından beri bir kripto yatırımcısı olarak kabul edildi. MPEx ile 2012'de ilk kripto borsalarından birini kurdu. Muazzam servetine ne olacağı belli değil. Anahtarların hâlâ Popescu'dan başkasının olup olmadığını kimse bilmiyor. Ancak, yakın sırdaşları da cüzdanına erişebilir. Popescu'nun kripto endüstrisinde sadece arkadaşları yoktu. Kendi blogunda sık sık yayınladığı cinsiyetçi ve küçük düşürücü yorumlar yüzünden kötü bir şöhretle anılıyordu. Bununla birlikte, uzmanlar Bitcoin'in potansiyelini çok erken fark ettiği konusunda hemfikir ölmeden önce blogunda Bitcoin ile ilgili şu sözlere yer verdi:

Bitcoin endişelenmen için burada değil. Bitcoin, hayatınızı derinden ve genellikle acı verici bir şekilde değiştirmek için burada. Kabul etseniz de etmeseniz de, 'kabul edilebilir' veya 'gerekli' bulunsun ya da her neyse. 

Yakın zamanda vefat eden anti-virüs öncüsü John McAfee'nin kripto varlıklarına ne olacağı da belirsiz.