Gümüş hedef fiyatı kaç TL?

Gümüş hedef fiyatı kaç TL? Sorusu yatırımcılar tarafından değerli madenlere yapılan yatırımlar konusunda altının ardından 2. sırada olan gümüş yatırımcıları için en çok sorulan sorulardan birisi. Son 1 yılda yatırımcılarına kazandırdı mı? Gümüş ONS fiyatı son 1 yılda nasıl bir gidişat izledi?

Gümüş hedef fiyatı kaç TL?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli yatırım araçlarından birisi haline gelen gümüş, son 12 aylık dönemde yatırımcılarına para kazandırdı mı ?

Gümüş ONS son 1 yılda kazandırdı mı? 

Henüz adı konulmamış olsa da internet ve bilgisayar kullanımının artmasıyla dünya bilişim çağına girmiş bulunmaktadır. Bilişim çağına girilmesi ile birlikte insanlar bir çok alanda, bir çok işini çok hızlı bir şekilde yapabilir hale gelmiştir. Hızla gelişen teknoloji sayesinde yatırım yapmak da çok kolaylaşmıştır.

Çok geniş bir skala da, bir çok farklı değere yatırım yapabilir hale gelen günümüz insanının ilgisini en çok çeken değerlerden biriside 5000 yıldır olduğu gibi şimdilerde de gümüştür. Gümüş yatırım aracı olmanın yanı sıra Elektronik, otomotiv, enerji sektörü gibi alanlarda kullanımı artmış olup yaşantımızın her alanın da karşımıza çıkmaktadır. Buda kullanım alanı genişleyen gümüşün, gelecekte şimdi olduğundan çok daha değerli bir hale geleceğinin göstergesi olarak kabul edilmekte.

Gümüş kazançlı bir yatırım mı?

Gümüş ONS fiyatı geçen yılın bu zamanlarında ortalama 23.5 dolar dan işlen görürken, yıl içerisinde fiyat istikrarını korumuş, 2022 yılının Mart ayında ise son 1 yılın en yüksek seviyesi olan 27 dolara kadar yükselmiştir.

Sonrasında yaşadığı sert düşüşle 18 dolara kadar gerilemiş oradan aldığı destekle şimdiki seviyesi olan ortalama 20 dolar seviyesine kadar gelmiştir. Son 1 yılda yatırımcısına kazandırmamış olmasında ki en büyük etken FED gibi büyük merkez bankalarının küresel ekonomik kriz sebebiyle faiz artırımına gitmeleri ve sıcak parayı piyasadan toplamaları olmuştur.

Bu günün şartlarına bakıldığında bu faiz kararlarının zamanla azalarak devam edeceği öngörülmektedir. Lakin Rusya Ukrayna savaşının kendi sınırları dışına taşması durumu, Çin-Taiwan geriliminin hesaplanamayan muhtemel sonuçlar doğurabilecek olması durumu sebebiyle, ilerleyen dönemde hangi yatırım aracının  daha güvenilir olduğunu kestirmek pe kolay değildir.

Ünlü analistten gümüş yorum ve analizi

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Gümüş önemli yatırım araçlarından birisidir. Enterasan olan ise tüm dünya da son 12 aylık dönemi baz aldığımız da yatırımcısına zarar ettiren gümüş, Türkiye de kazandırmış hissiyatı vermesidir.

Geçen yıl ağustos ayında ortalama 6.5 TL olan gram fiyatı bu yıl ağustos ayında ortalama 11.5 TL den işlem görmektedir. Bunun sebebi de çoğumuzun bildiği üzere TL'nin dolar karşısın da ciddi değer kayıplarının yaşıyor olmasıdır. Kısaca özetlemek gerekirse Gümüş/ONS aynı fiyatta kalmasına rağmen doların değer kazanması TL bazlı gümüşün daha değerli bir maden olmasına neden olmaktadır.

2021 yılı ağustos ayında ortalama 8.6 TL olan 1 dolar şimdilerde 18 lira sınırını zorlamaktadır. TL'nin dolar karşısında değer kaybetmesi Gümüş/ONS fiyatları düşse bile TL bazın da değer kazanıyor izlenimi vermektedir.

Gümüş fiyatı kaç TL olacak?

Bir türlü bitmeyen pandeminin başlattığı küresel ekonomik kriz, Merkez bankalarının para politikalarında değişikliğe sebep oldu. Bu değişiklikler sıcak paranın akış yönünü değiştirerek dalgalanmalara sebep olsa da gümüş uzun vadede yatırımcılarına en azından şimdiye kadar kaybettirmemiş gibi gözükmekte.

Dünyadaki ticaret tarihinde önemli bir yere sahip olan maden olarak kullanılan gümüş, insanlığın ilerlemesi ve teknolojilerinde gelişmesi ile birlik te çok farklı alanlar da da kullanılmaya başlanılmıştır.

Şimdiler de değeri dolarla ölçülen gümüş, doların dünya piyasasında lider para olmasından önce de kullanılıyordu. Tahminen dolardan sonra da gümüş dünyada ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılmaya devam edecektir. Bu da aslında uzun vadeli yatırımcıların gümüşün ne kadar olduğunu anlattığı klişe anlatımlardan biridir.

Son olarak gümüş fiyatı gelecekte TL bazlı olarak birçok analiz incelendiği takdirde birkaç yıl içinde 20 lira üzerinde fiyatlanması gibi durumlardan söz edilmekte. Kriz dönemin bitişinin ardından tedarik zincirinin tekrar bir araya getirilmesi gümüş fiyatına pozitif olarak yansıyacaktır. 

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

XSLV Gümüş Gram Fiyatı
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 28.4134
Satış 28.4552
Değişim -0.1423%
Son Değer 28.4552
En yüksek 28.7934
En düşük 28.2761
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler