Gülşen'den konuşma yasağı geldi! O sunucular 2 ay konuşamayacak

Verdiği konserde yaptığı açıklamalardan sonra tutuklanan şarkıcı Gülşen, 'Beyaz Magazin' adlı televizyon programında kendisini hedef olarak göstererek hakaret eden Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan hakkında tedbir kararı aldırdı.

Gülşen'den konuşma yasağı geldi! O sunucular 2 ay konuşamayacak

Şarkıcı Gülşen konserinde yaptığı açıklamalar yüzünden 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklandı. Bunun üzerine Gülşen,  'Beyaz Magazin' adlı televizyon programında kendisini hedef göstererek hakaret ettikleri ve sürekli psikolojik baskı uyguladıkları gerekçesiyle Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan hakkında tedbir talep etti. Mahkeme tedbir kararı kapsamında bahsedilen sunucuların Gülşen ve eşi Ozan Çolakoğlu hakkında 2 ay konuşma yasağı getirdi.

gülşen tedbir cezası aldırdı

'Kıyafetlerine dikkat edecektin'

İstanbul Aile Mahkemesi'ne sunulan o dilekçede Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz magazin adlı Programın sunucuları Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan , 26 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanan programda, 'Etkisiz misin?', 'Algılamıyor musun?', 'Hiç mi aklı başında insan yok çevrende?', 'Biz seni uyardık, o kıyafetlere dikkat edecektin. Kimse düşünmez çocuğun var mı yok mu kendin düşünecektin' sözlerini kullandı.

gülşen

'Gülşen ve ailesi fanatik gruplar tarafından saldırıya uğrayabilir'

Bunun üzerine Gülşen'in avukatı olan Orhan Erol Müezzinoğlu, "Program sunucularının nefret içerikli söylemleri ve izleyici kitlesinin son derece fazla olması sebebiyle müvekkil ve ailesinin fanatik gruplar tarafından saldırıya uğrama ihtimali son derece yüksektir. Müvekkilin başta kendisi olmak üzere ailesinin şerefi ve onurunu zedeler nitelikte gerçek dışı iddiaların kamuoyu tarafından okunmasında ve bilinmesinde nasıl bir kamu yararı hususu tarafımızca anlaşılamamıştır? Çünkü programda sarf edilen cümleler basın özgürlüğü kapsamında değildir" ifadelerini kullandı.

gülşen

'Gülşen'in tutuklanmasından mutlular'

Beyaz Magazin sunucularının Gülşen'e büyük bir kin beslediğini açıkça belli eden Orhan Erol Müezzinoğlu, "Haberlerinde, müvekkilin tutuklanmasını mutluluk duyarak anlatmaktadırlar. Davalıların bu söylemleri müvekkilin toplum önündeki saygınlığını sarsmıştır. Müvekkile yöneltilen gerçek dışı beyanlar eleştiri sınırını aşmıştır. Bu nedenle üç sunucunun da müvekkil aleyhine konuşmamasını talep ediyoruz" sözlerine yer verdi.

Gülşen'den konuşma yasağı geldi! O sunucular 2 ay konuşamayacak - Resim : 4

Hakarette bulunamayacaklar

Mahkemeye verilen dilekçe haklı bulunarak, sunucular Pınar Eliçe, Didem Delen ve Bilal Özcan'ın 2 ay süreyle Gülşen ve eşi Ozan Çolakoğlu'na yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verildi. Bunun üzerine tedbir cezasına uymayan sunucuların 3 günden 10 güne kadar hapis cezası uygulanacak.