Siyasilerden Gülşen tepkisi: Sahneye çıkmasın diye ev hapsi verildi

Verdiği bir konserde söylediği sözden dolayı dört gündür tutuklu olan Gülşen, avukatının çabaları sonucu bugün serbest bırakıldı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama iddiasıyla yargılanan Gülşen, ev hapsi şartıyla tahliye edildi.

Siyasilerden Gülşen tepkisi: Sahneye çıkmasın diye ev hapsi verildi

Nisan ayında İstanbul’da verdiği bir konserde ekip arkadaşlarından birine imam hatip liselerine yönelik söz söyleyincce halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldı. Güzel şarkıcı Gülşen, Perşembe akşamı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti. Gülşen’in avukatının yaptığı itirazlardan sonra Gülşen, ev hapsi şartıyla tahliye edildi. Siyasiler bu duruma sessiz kalmadı. Sanatçının sahneye çıkmasını engellemek için ev hapsi verildiğini söyleyen siyasilerden online konser talebi geldi.

CHP’li Özgür Özel: Hukuksuz bir karardır

Gülşen’e ev hapsi verilmesiyle ilgili Özgür Özel tarafından:

Tahliye kararı ne kadar doğruysa ev hapsi de o kadar yanlış ve hukuksuz bir karardır. Gülşen'i sahnelerden, mesleğinden sevenlerinden koparmaya yönelik bir hinliktir denildi.

CHP’li Tuncay Özkan: Şarkılarıyla özgürce sahnede olmalı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan tarafından Gülşen’e ev hapsi verilmesiyle ilgili:

Tutuklama kararı da ev hapsi kararı da hukuksuzdur. Bir sanatçıyı sahneye çıkmaktan alıkoymak da cezaevinde tutmakla aynıdır. Bu garabet durum sonlandırılmalıdır. Gülşen şarkılarıyla özgürce sahnede olmalıdır denildi.

Gülşen

CHP’li Ali Mahir Başarır: Sanatını icra edemez

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gülşen’e ev hapsi verilmesiyle ilgili:

Ayrıca sanatçı Gülşen hakkında kesin olmamakla beraber adli kontrol uygulanıp ev hapsi kararı verildiği bilgisi de vahim bir karardır! Bir sanatçı evinde konser veremez, sanatını icra edemez bu karardan da dönülmesi en büyük dileğimizdir dedi.

İYİ Parti’li Taylan Yıldız: Evinden online konser versin

İYİ Parti İstanbul Belediye Meclis Üyesi Taylan Yıldız, Gülşen’e ev hapsi verilmesiyle ilgili:

Gülşen sahneye çıkmasın diye mi ev hapsi verdiniz? Ayıptır ayıp. Bence Gülşen evinden online konser versin. Türkiye'nin en büyük konseri yapılsın dedi.

Hukukçu Kerem Altıparmak: Amaç toplumun gazını almak

Hukukçu Kerem Altıparmak tarafından Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili:

Gülşen’e ev hapsi verilmiş. Ev hapsi ancak tutukluluk koşulları varsa verilebilir. Tutuklanmayı gerektiren bir suç şüphesi yok demiyorlar, var ama evde tutarak da tutuklulukla sağlayacağımız sonucu sağlarız diyorlar. Amaç hukuka uygun davranmak değil toplumun biraz gazını almak denildi.