GTA 6'da kripto ödülleri mi dağıtılıyor?

Yıllardır oyun dünyasının en isimli oyunlarından olan GTA serisi 6. oyunuyla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

GTA 6'da kripto ödülleri mi dağıtılıyor?

2013 yılından bu yana tam olarak 140 milyondan fazla satış gerçekleştirerek bu alanda tüm rekorları elinde bulunduran GTA 5'in devamı niteliğinde çıkacak olan GTA 6 ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Oyun sektöründe bilgiler daha resmiyete ulaşmadan önce duyurması ile bilinen Tom Henderson'ın yazdıklarına göre GTA6'da sanal para yerine oyun içi kripto ödülü olması planlanıyor.

Henderson, bir takım görevlerin nakit kazanç yerine Bitcoin ile ödüllendirme planı olduğunu şu sözleri ile aktardı: 

Geçenlerde GTA 6’da bazı görevlerde oyuncuların nakit yerine Bitcoin ile ödüllendirileceğini duydum. Söylenenlere göre borsa özelliği, farklı kripto para birimleri için bir ‘broker’ eklenerek geri getirilecek. Bu doğruysa kripto için çok büyük gelişme

 Öte yandan Henderson, her ne kadar Bitcoin olarak dile getirse bile GTA oyunu içinde hiçbir zaman gerçek marka ve şirketler kullanılmıyor bu yüzden söz konusu para biriminin yine Bitcoin ve Dogecoin gibi popüler kripto paraların bir taklidi olacağını vurguluyor.

Henderson, bu bilgi akışını güvenli kaynak olarak belirttiği bir kişiden aldığını söyledi. 
Fakat böyle bilgilere her zaman şüphe ile yaklaşılması gerektiğini de ekledi.

Henderson'un verdiği ilk sızıntı bilgi bu değil Battlefield ve Call of Duty gibi oyunlar hakkında verdiği bilgilerin doğruluğu hesaba katıldığında GTA 6 ile ilgili verdiği bilgilerin doğruluğu ihtimali yüksek duruyor.

GTA 6 resmi kaynaklar tarafından çıkartılacağı kesin  bir oyun değil ama GTA 5 satışları ver oyun dünyasının beklentisi yakın gelecekte GTA 6 oyun olarak karşımıza çıkması yönünde.

Oyunun 2023 yılının Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Daha önce GTA serisinin yeni oyunun 1980 yıllarında geçeceği iddia edilmişti. Bu durumda oyun içi kripto ödeme hikâyeye uygun olmayabilir fakat Henderson, GTA 6'nın modern dünyada geçeceğini savunduğu bir dizi yayını daha önce yayınlanmıştı.

Etiketler