Satoshi Nakamoto'nun heykeli Budapeşte'ye dikilecek

Satoshi Nakamoto efsanesi devam ediyor. Macaristan'ın Budapeşte kentinde Bitcoin'in (BTC) yaratıcısını temsil eden bir heykel dikilecek.

Satoshi Nakamoto'nun heykeli Budapeşte'ye dikilecek

Satoshi Nakamoto, Budapeşte sokaklarında temsili bir heykel ile ölümsüz hâle gelecek.

Mr. Sikke Kripto Akademisi Blockchain Macaristan Derneği yanı sıra Blockchain Budapeşte gibi 4 ayrı derneğin birleşmesi sonucu oluşturulan bir koalisyonun bir araya gelip finanse edeceği heykel organizasyonu Graphisoft parkına dikilecek. 

Bitcoin yaratıcı ya da yaratıcılarının kimliği bugüne kadar hep bir sır olarak kaldığı için Satoshi'nin ya da ortaklarının nasıl göründüğüne dair kimsenin bir fikri yok bu sebeple Satoshi Nakamoto'nun heykeli kapüşonlu giyen ve kapüşonu başının üzerine kaldırılmış bir kişi olarak tasvir edildi. Yüzü, yoldan geçenlerin yansımalarını görebilmesi için yansıtıcı bir yüzeyden yapılacaktır. Bu , işten sorumlu iki heykeltıraş Réka Gergely ve Tamás Gilly'ye göre Bitcoin yaratıcısı olmayabiliriz ama biz yatırımcılar onun kadar emek veriyoruz yani '' Hepimiz Satoshi Nakamoto'yuz  '' ana fikriyle sergilenecek.

Devrim Niteliğinde Teknoloji

Projeyi başlatan András Györfi'ye göre, gerçek devrim Bitcoin değil, ödeme ağını desteklemek için geliştirilen teknolojidir: 

İnsanlar arasındaki güvensizliği ortadan kaldıran, adil, verimli ve şeffaf bir veri tabanıdır. Gıda tedarikinden teslimata kadar birçok alanda dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilir.

 Aynı park içinde Apple'nin kurucusu Steve Jobs'unda bir heykeli bulunuyor. 

Etiketler