Meclis üyesinden BTC ile ilgili açıklama!

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Warren Davidson, Bitcoin lehine düzenlemelerin masada beklediğini söyledi.

Meclis üyesinden BTC ile ilgili açıklama!

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Warren Davidson, Bitcoin lehine düzenlemelerin masada beklediğini Miami'de düzenlenen Bitcoin 2021 konferansında bir panelde söyledi.

Davidson açıklamasında şu cümle çok dikkat çekti:

Bitcoin lehine düzenlemeler masada bekliyor. Artık Senato’da bir ortağım var.

 Davidson, burda aslında Cynthia Lummis’ten bahsediyordu. Wyoming Senatörü Lummis’in Amerika finans sektörüyle çok yakın ilişkisi var. Lummis, Bitcoin destekçisi bir isim ve Bitcoin ile alakalı çalışmalarıyla biliniyor. Lummis, ayrıca 2013’ten beri bir Bitcoin yatırımcısı olduğunu da açıklamıştı.

Dün gerçekleştirilen panel Bitcoin ETF'leri ile ilgiliydi. 2021 yılında Bitcoin ETF'lerinin onaylanması ihtimalinin çok yüksek olduğu söyleniyor. Bu sebeple birçok şirket birbirlerinden bağımsız olarak Bitcoin ETF başvurusu yapmaya devam ediyor. ETF başvurusu yapan şirketlerden biri olan varlık yönetim şirketi Bitwise Asset Management CEO'su Bitcoin'in bir ETF için gayet hazır durumda olduğunu düşündüğünü söyledi. 

Paneldeki bir başka konuşmacı ise Bitcoin ETF başvurusu bulunan ETF devi WisdomTree’nin baş hukuk müşaviri Ryan Louvar’dı. Louvar da “Bitcoin ETF’i için şimdi tam zamanı” diyerek Hougan’ın görüşlerini destekledi.

Bitcoin paneliyle birlikte yatırımcılar BTC fiyatında bir artış bekliyordu fakat Elon Musk attığı 2 twit ile bir süredir toparlanma evresine giren Bitcoin fiyatlarını yüzde 4 aşağı inmesine sebep oldu. Attığı twitlerde Bitcoin ile arasındaki ilişiyi sonlandıracağını ima eden Elon Musk twitlerin ardından neredeyse tüm altcoinlerde de büyük büyük bir düşüş yaşandı. Yine aşırı negatif tepkilere maruz kalan Elon Musk Doge coine ise hayranlığının devam ettiği bir twit atmayı ihmal etmedi.

Etiketler