NFT cüzdanları artık bomboş...

NFT satışlarındaki ve cüzdan etkinliğindeki keskin düşüş, non-fungible token sektörünün öldüğü söylemlerinin ortaya atılmasına neden oldu.

NFT cüzdanları artık bomboş...

Non-fungible token (NFT) satışları mayıs ayının ilk iki haftasındaki zirveden sonra sonra bir aylık sürede tam olarak yüzde 90 düşüş gösterdi. Kripto para alanının NFT kanadı, sert düşüşle sarsılmaya devam ediyor.

Protos.com internet sitesinden sağlanan verilere göre, tüm kripto alanlarında satışlar hızla daha zor hale gelirken, en çok da NFT sektöründe değişiklik göze çarpıyor.

3 Mayıs 2021 tarihinde yalnızca bir günde 102 milyon dolar değerinde NFT satıldıktan sonra, geçtiğimiz hafta satışlar 19 000 000 dolar değerine geriledi. Piyasanın her iki yönü de 7 günlük süreçte incelendiğinde, 170 000 000 doların üstünde NFT satım gerçekleştiği ortaya çıkıyor. Yani o süreçten bu zamana yaklaşık yüzde 90'lık bir düşüş söz konusu.

Günlük bazda işlem gözlenen NFT cüzdan sayısı ise 12 binden 3 000 900'e geriledikten sonra mayıs ayının başından günümüze yüzde 70 gerileme gözlendi. NFT satışları ve cüzdan hareketleri; merkeziyesiz finans (DeFi), oyun, sanat, koleksiyın, meta veri kaynakları, kamu hizmeti ve sporu kapsayan tüm token kategorilerinde düştü.

Piyasa zirve seviyeye ulaştığında, en çok satın alınan NFT alternatifleri kripto para koleksiyon ürünleriydi. Bugün de aynısı geçerli. Yalnızca geçen ay yüzde 66 gerileme yaşandı. En popüler ikinci NFT kategorisi ise, aktif cüzdanların mayıs ayının başından bu yana yalnızca yüzde 55 düşen spor tokenleriydi.

NonFungible.Com verilerine göre, toplam NFT hacminin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturan koleksiyon (CryptoPunks) ve spor (Sorare) tokenlerinin son yedi gün içerisinde hacim zirve yaptı.

Protos analistleri, NFT balonunun zaten patlamıştı sonucuna varsalar da hızlı davranmış gözüküyorlar. "Veriler etraflıca incelendiğinde, NFT balonu patlaamışsa bile yalnızca 4 ay sürdüğünü ortaya çıkıyor ve bu süreç mayıs'ta patladı."

Etiketler
NFT