Güncel Dolar/TL Kuru: Piyasalar Son Durumu

Dolar/TL, günün başında artışla açıldıktan sonra 28,8170 seviyelerinde işlem görüyor.

Güncel Dolar/TL Kuru: Piyasalar Son Durumu

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,12'lik bir artışla 28,7815 seviyesinden tamamlamıştı. Bugün ise yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10:20 itibarıyla yüzde 0,1'lik bir artışla 28,8170 seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1'lik bir düşüşle 31,4240'dan, sterlin/TL ise yüzde 0,1'lik bir azalışla 36,0830'dan satılıyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,2'lik bir primle 103,7 seviyesinde dengelenmiş durumda.

Dolar/TL, Önceki Gün Yükselişle Kapatırken, Yeni Günde Artışını Sürdürüyor

Analizciler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) düzenlediği toplantının tutanaklarından alınan sinyallerin yanı sıra Orta Doğu'dan gelen olumlu haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtiyor. Tutanaklarda, banka yetkililerinin para politikasında ihtiyatlı bir yaklaşım benimsemeyi planladığı, enflasyonun düşürülmesindeki ilerlemenin yetersiz kalması durumunda ise daha da sıkılaştırma yoluna gidebilecekleri vurgulanmıştı.

Bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) finansal istikrar raporu, ABD'de dayanıklı mal siparişleri ve haftalık işsizlik başvuruları verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin ateşkes anlaşmasına ilişkin haber akışı da yatırımcıların dikkatini çekiyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 102 puan seviyesinin destek, 104 ve 105 puanın ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

Etiketler