Google'ın Web 3.0 planları | Süper bilgisayarlar hayata geçecek

Alphabet, işlemlerin kapanışından sonra dün 1 Şubat'ta en son üç aylık kazançlarını açıkladı. Ardından gelen yatırımcı görüşmesinde CEO Sundar Pichai, Google'ın Web 3.0 planlarını yorumladı.

Google'ın Web 3.0 planları | Süper bilgisayarlar hayata geçecek

Web 3.0 ve Metaverse ile birlikte tüm dünya değişmeye devam ediyor. Arama motoru Google, son çeyrek bilançoları ile birlikte rekor kâr açıkladı. 

Arama motoru devinin arkasındaki şirket olan Alphabet, son çeyrek rakamlarıyla üst üste altıncı çeyrektir rekor kar bildirdi. Dördüncü çeyrekte satışlar 75 milyar dolar civarındaydı ve kârlar üçte bir oranında artarak 20,6 milyar dolar oldu.

Google CEO'su Sundar Pichai daha sonra şirketinin Web 3.0 planları hakkında yorum yaptı.
CEO Pichai , "Şirketimiz kesinlikle blockchain alanını izliyor" dedi.

Bir analist tarafından Web 3.0 hakkında soru sorulduğunda Pichai, blok zinciri teknolojisinin özellikle Google Haritalar veya YouTube gibi uygulamalardaki temel bilgi işlem altyapısı için ilginç olduğunu yanıtladı.

Özellikle bulut ekibi, blockchain tabanlı çözümler üzerinde çalışıyor. Burada Google, diğerlerinin yanı sıra AWS (Amazon) ve Microsoft'un Azure bulutu ile rekabet etmeye ve bu alanda en büyük şirket olmak için çalışmalara devam ediyor.

Google'ın buluta geçişi, Microsoft gibi oyuncularla tezat oluşturuyor. Yazılım devi, Eylül 2021'de bulut için blok zinciri hizmetini erken sonlandırdı ve kullanıcılarına başka tekliflere geçmelerini tavsiye etti.
Google, birkaç hafta önce kripto söz konusu olduğunda kendisini tamamen yeniden konumlandırdı ve şirket içi ödeme ekibi için eski bir PayPal yönetim kurulu üyesini işe alabildi.

Böylelikle vazgeçtiğini ve başarılı olmayacağına inandığı Web 3.0 konusunda taraf değiştirdi. Google motorlarının taraf değiştirilmesi ile birlikte Web 3.0 dünyası hızla değer kazanmaya devam edecek gibi duruyor.

Süper hızlı bilgisayarlar 

Süper hızlı bilgisayarlar hayatımızın ortasına hemen girmesi beklenen bir durum değil henüz sadece birkaç tane olan ve dünyanın en büyük veri depolama ve en hızlı bilgisayar sistemi olması ile bilinen bu süper hızlı bilgisayarların henüz üretimi ve fiyatından net bir bilgi yok. 

Şimdilik bilinen sadece Facebook (Meta), Google ve Apple gibi dev şirketler tarafından kullanıldığı. 

Etiketler