Globalde teknoloji projelerini destekleyecek

Geçtiğimiz ay içersinde Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi ünvanını almış olan Saha İstanbul, Saha Girişim Programı doğrultusunda haziran ayında başlamış olduğu başvuru sürecini eksiksiz bir şekilde tamamladı.

Globalde teknoloji projelerini destekleyecek

Hürriyet gazetesi tarafından yapılmış olan habere göre; desteklenecek olan 15 yerli firmayı ve beraberinde projelerinin seçimi tamamladıklarını dile getiren Saha İstanbul yönetim kurulu başkanı olan Haluk Bayraktar; “Saha Girişim Programı ile yüksek nitelikteki teknoloji projesi olan girişimci firmalara teknik ve hukuki danışmanlıktan mentörlüğe ve eğitime kadar bir çok konuda destek sağlanacak. Program doğrultusunda girişimci firmanın global alanda rakiplerini tanıması, rekabetin anlamlandırması, geliştirmiş olduğu ürünün globaldeki yerini tanımlaması ve müşteri bulabilmesi için farklı organizasyonlar ile proje pazarı etkinliklerine katılım sağlamak hedefleniyor.” sözlerini dile getirdi. 


Toplamda 15 firma belirlendi

Saha İstanbul değerlendirme kurulu teknolojisi, tasarımı ve projesi %100 milli ve yerli olan 15 firmanın yatırımcılar ile görüşmelerine hazırlanması, teknik ve hukuki danışmanlık gibi pek çok farklı konuda destek verecek. 2015 yılı içersinde kurulmuş olan ve bünyesinde 816 üyesi ile yerli savunma sanayinin gelişimine oldukça katkı sağlayan Saha İstanbul, toplamda 11 değerlendirme kurulu üyesinden alınmış olan formların girişimci firma özelinde toplam olarak 740 puan üzerinden yapılmış olan değerlendirme ile desteklenecek 15 firmayı belirledi.
 Globalde teknoloji projelerini destekleyecek

Saha İstanbul yönetim başkanından açıklama geldi

Saha İstanbul’un yerli savunma sanayi kapsamında yüksek katma değer sahibi olan projeler geliştirmesi ve beraberinde global alanda rekabet etmesine imkan sağlayacak Saha girişim programına oldukça büyük önem verdiğini dile getiren Haluk Bayraktar; “Başta uzay, savunma ve havacılık olmak üzere yüksek teknoloji ürünü olarak nitelendirilen girişimci firmalarımız ülkemiz genelinde teknoloji geliştirme kapasitesini oldukça büyük katkı sağlayacaklar. Saha girişim Türkiye’de projesi bulunan bütün firmaların önünü açıyor diyebilirim. Savunma sanayinin genellikle global alan kapsamında rekabetin daha da güçlü hale getirecek. Sektörde bilinçli kaliteli büyümeyi destekleyecek.” şeklinde konuştu.

Etiketler