Ücretli yollardan geçiş cezaları düzenlendi

Ücretli otoyolların geçiş cezaları düzenlendi. Artık ceza yedikleri tarihe göre ödeme yapacaklar! İşte merak edilen haberin detayları...

Ücretli yollardan geçiş cezaları düzenlendi

Otoyollar sayesinde erişme kontrolünün uygulamış olduğu karayolları için belirlenmiş olan ücreti ödemeden geçişi sağlayan ve akabininde tespit edilen araç sahiplerinden tahsil edilecek olan idari para cezalarında düzenleme yapıldı.
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından Tahsilat Genel Tebliği resmi gazetede yayımlanarak tekrardan yürürlüğe girdi.
 

5 Temmuz tarihinden sonra yürürlüğe girdi

Devlet memurları kanunda ve bazı kanunlar kapsamında 375 sayılı olan kanun hükmünde kararname de değişiklik yapılmasına dair kanunun 5 Temmuz tarihinde yürürlüğe soktu. Kanun ile otoyol ve köprü geçişlerinde hiçbir ödeme yapılmadan gerçekleşen kaçak geçişler için düzenleme yer aldığı aktarıldı.

Ücretli yollardan geçiş cezaları düzenlendi
 
Yayınlamış olan tebliğe göre ödemesiz geçiş sağlayan ve tarihini izleyen ilk 15 günlük süreç içersinde yalnızca geçiş ücreti tahsil edilecek. 15 ila 45 gün arasında geçiş ücreti ve beraberinde bu ücretin bir katı tutarında idari para cezası sürücüden tahsil edilecek. 45 gün sonrasında ise geçiş ücreti ve beraberinde dört katı para cezası sürücüye uygulanacak.

Kanun ne zamanı hangi tarihleri kapsıyor?

Uygulama kanun yürürlüğüne girmiş olduğu 5 Temmuz tarihinden 45 gün öncesine kapsayan 21 Mayıs 2022 tarihi ve sonrasında yapılmış olan ve ücreti ödenmeyen geçişler akabininde geçerli sayılacak.

Etiketler