Emeklilere bir zam daha! Maaşlarda 2 bin 500 TL artış yapılacak

Emekli maaşlarına yapılmış olan %42.35’lik artış ile beraber bankalar adeta promosyon yarışı içerisine girdi. Emeklilere bir zam daha gelince bu sefer bankalar durmayacak!

Emeklilere bir zam daha! Maaşlarda 2 bin 500 TL artış yapılacak

Bankalar emekli müşterilerine toplamda 5000 TL’ye varan nakit ve diğer ödemeler ile beraber 6250 TL’ye varan promosyon fırsatları sunuyor. Nakit promosyon kapsamında bir ay öncesine göre 2250 TL’ye varan artışlar söz konusu oldu. İsteyen emekli vatandaşlar daha önce promosyon almış olsa dahi güncellemelerini yapabilirler.
 
Bankalar emekli maaşları açıklandıktan sonra adeta promosyon yarışları içerisine girdiler. Emekli maaşlarına yeni gelen zamlar ve en düşük emekli maaşının toplam 3500 TL’ye çıkmasının hemen ardından iyice kızışmaya başlayan bankalar, yeni emekli olan vatandaşları kapma yarışı içerisine girdi. Yeni emekli olan vatandaşların maaşlarını taşıdıktan bir süre sonra bankalar tarafından verilen üç yıllık nakit promosyon tutarı neredeyse her ay içersinde artıyor. Aslını söylemek gerekirse; maaşı 1500 TL’ye kadar olan emekli vatandaşlara 500 TL, 1500 - 2500 TL arasında olan emekli vatandaşlara 625 TL, 2500 TL ve üstü olan emekli vatandaşları ise 750 TL ödeme sağlanıyor. Ancak bunların taban tutarları olduğunu söyleyebiliriz.

Emeklilere bir zam daha! Maaşlarda 2 bin 500 TL artış yapılacak
Güncellemeleri mutlaka takipte kalın

Emekli vatandaşlar yapılacak yeni kampanyalardan faydalanabilmeleri için bankaya güncelleme talebi ile başvurmaları şart. Bu durum kapsamında banka daha önce yapmış olduğu promosyon ödemesini yeni ödeme üzerinden düşerek yeni bir rakam belirleyebiliyor. Örnek verecek olursak; geçen yıl içersinde üç yıllık sözleşme ile 1500 TL promosyon sahibi olan emekli vatandaş güncelleme istediği takdirde alacak olduğu 5500 TL’lik promosyon ücretinden daha önce aldığı promosyon ücretinden düşülüyor.
 

Emekli maaşları nasıl taşınır?

Üç yıllık taahhüt süresi dolmuş olan emekli vatandaşlar ve yeni emekli olan vatandaşlar istedikleri bankaya başvuru yaparak promosyon talebinde bulunabiliyorlar. Bu süreçte karşılarına daha iyi bir avantaj çıktıysa üç yılın dolması da gerekmiyor. Emekli vatandaşlar daha iyi bir fırsat yakaladığı zaman istediği bankaya geçiş sağlayabiliyorlar. 

Etiketler