Genel af mı çıkacak?

Genel af tartışmaları kulislerde dönmeye başladı. Bugün sosyal medya üzerinde yapılan bir paylaşım genel af çıkacak tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Genel af mı çıkacak?

Türkiye genelinde 272 bin hükümlü kapasitesine sahip 400 cezaevinde toplamda 315 bin hükümlü yer alıyor. Türkiye genelinde tutuklu ve hükümlülerin her geçen gün arttığını düşünürsek cezaevleri, koğuşlar ve hücreler zaten hınça hınç dolu olduğu için seçimden önce genel af çıkar mı tartışmaları yeniden gündeme geldi.

Genel af çıkar mı?

Seçimlere 10 ay kalmışken MHP tarafından af ile ilgili yine bir çalışma gündeme geldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin hukuk işleri kurmayı Feti Yıldız bugün resmi sosyal medya hesabı üzerinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşme yapacağını duyurdu. Görüşmenin detaylarından resmi twitter hesabı üzerinden bahseden Yıldız Adalet Bakanı’na infaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerektiğini anlatacağına değindi.

Genel af mı çıkacak? - Resim : 1

Yapılan paylaşımdan sonra genel af ile ilgili iddialar gündeme geldi. Feti Yıldız tarafından Sayın Adalet Bakanına izah edeceğim husus sadece müddetnamelerin düzenlenmesinde ilden ile farklı uygulamalara meydan verilmemesiyle ilgilidir denildi.

Genel af mı çıkacak? - Resim : 2