FROTO hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı

Borsa İstanbul'un en değerli şirketlerinden biri olan Ford Oto Sanayi hissesi birçok yatırımcıya ev sahipliği yapıyor. Peki Borsa İstanbul'un en değerli hisseleri arasında yer alan FROTO hissesini ve gelecek fiyatını şimdi hep birlikte FROTO hisse yorumları ve grafikler inceleyelim.

FROTO hisse analizi ve şirketin hedef fiyatı

FROTO Tarihçesi 

Ford Otosan, Ford Motor Company ve Koç Holding’in eşit oranda hisse sahibi oldukları kamuya açık bir şirkettir. Koç Holding ve Ford Motor Company’nin işbirliğinden oluşan bu şirketler birliği 1928’de distribütörlük ile başlayan Koç Grubu’nun otomotiv 1959’da Otosan’ın kurulmasıyla birlikte endüstriyel ve üretim alanında bir anda ülkenin lider firmalarından biri haline gelmiştir.

FROTO Halka Arzı

Toplamda yüzde 18'lik bir kısmı halka açık olan #FROTO hissesi, 13 Ocak 1986 tarihinden bu yana Borsa İstanbul'da işlem görmektedir. 

Düzenli olarak her yıl temettü dağıtımı yapmaya özen gösteren ve karlılık oranı ülke standartlarında piyasa üzerinde olan FROTO temettü verimliliği olarak en çok dikkat çeken hisselerden biri olmakla beraber 97 yılından bu yana neredeyse hiç boşluk bırakmadan yılda en az 1 kere temettü dağıtımı gerçekleştiriyor.

FROTO Hisse Yorum 

FROTO hissesi 151 lira fiyatında başlattığı yükselen kanalının en tepesine bugün itibariyle ulaşmış bulunmakla birlikte FROTO canlı fiyatı 262,3 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

froto hisse analiz

FROTO Temettü 2022

Her yılın ilk çeyrek bilançolarının ardından önceki bilançonun temettü gelirlerini dağıtan FROTO temettü tarihleri de muhtemelen yine ilk çeyrek bilançonun ardından dağıtılması bekleniyor.

FROTO Grafik Yorum

FROTO hisse analiz

FROTO hissesinde teknik destek ve direnç noktalarının piyasa analistleri tarafında sıralanışı şu şekilde, 

Destekler: 249 - 222 - 210 - 185
Dirençler: 242 - 279 - 301 - 340

FROTO Hedef Fiyat 2022

FROTO hissesi piyasa analistleri tarafından yakından incelemeye alındığında çip sorunun bilançoya ve satışlara etki edebileceği için çok yüksek getiri ve hedef vermenin yanlış olduğunu düşünüyor. Çip sorunun devam etmesi halinde ciddi zarara uğrayabileceklerini düşünen analistler FROTO için piyasayla paralel getiri beklentisini devam ettiriyor ve bölünmeler ve temettüler dahil olmadan 350 lira etrafında bir fiyata gelmesini bekliyorlar.

FROTO FORD OTOMOTIV SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 1104
Satış 1105
Değişim -17%
Son Değer 1105
En yüksek 1131
En düşük 1103
Haftalık Değişim -1.3392%
Aylık Değişim 1.2099%
Yıllık Değişim 54.9284%
Etiketler