AKBANK hisse incelemesi ve hedef fiyatı analizi 2022

AKBANK, Türkiye'nin en eski ve en büyük bankalarından biri olmasıyla birlikte şirketin Borsa İstanbul'a etkisi bir o kadar güçlü. XBANK endeksine yön veren hisselerden biri olması nedeniyle piyasada işlem yapan herkesin takibinde olan Akbank hissesi ve şirketin geleceğini inceleyelim.

AKBANK hisse incelemesi ve hedef fiyatı analizi 2022

Akbank'ın Geçmişi ve Geleceği

1984'de kuruluş amacı olarak tarım ve pamuk üreticilerine destek ve finansman sağlamak için kurulduktan sonra hızlı yükselişine devam eden Akbank, Adanalı iş adamları tarafından kurulmuştu. Bu iş adamlardan biri de Hacı Ömer Sabancı idi. Önceleri sadece Adana şubesi olan Akbank'ta 15 şube seviyesine gelindikten sonra merkez Adana'dan İstanbul'a taşınmış ve Sirkeci'de merkez şubesiyle birlikte genel kurulu toplanmıştır.

akbank halka arz

Akbank Halka Arz Süreci

Akbank'ın halka arzı 26 Temmuz 1990'da birincil halka arzı gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten itibaren o dönem ismi İMKB olan pay piyasalarında işlem görmeye başlamıştır. Daha sonra ise ikincil halka arz gerçekleştirilip 1998 yılından itibaren ADR yani American Depository Receipt piyasalarında işleme konu olmaya devam etmiştir.

Dönemin piyasalarında 2 lira gibi bir rakama arz olan Akbank hissesi şimdilerde 7,41 Türk Lirasından işlem görüyor. 

Akbank Temettü Tarihleri 2022

2019 tarihinde bir kere bölünme geçiren hisse her yılın ilk çeyreğinin sonunda kar marjına göre temettü oranı belirleyip 30 Mart ile 3 Nisan arasında temettü gelirlerini yatırımcılarının hesabına yatırmaya düzenli şekilde devam ediyor.

Akbank Hisse Önerisi

Akbank borsada boy gösteren bir hisse olmasının haricinde kendi bünyesinde aynı zamanda bir aracı kurum olması nedeniyle birlikte yatırım ve finans bölümü olarak SPK tarafından yatırım tavsiyesi vermesinde bir sakınca görülmüyor. Haftalık ve günlük olarak yatırım tavsiyesi ve hisse önerisi yapabilen Akbank'ın Akportföy'de yıllık getiri oranı geçtiğimiz yıl yüzde 19 üzerindeydi. 2021 sonuçları henüz açıklanmamış olsa bile bu yıl Borsa İstanbul'un yaptığı ralli göz önünde bulundurulursa performansını iyileştirmesini beklemek yanlış olmaz.

Akbank Hissesi Grafik

Akbank hissesi grafiklerine bakıldığında XBANK endeksi ile paralel bir rota izlediğini görmenin mümkün olduğunu söyleyen analistler, 7.41 TL Akbank hisse senedinin 2022 yılı için ucuz kalabileceğini düşünüyorlar. Hisse fiyatı bu yıl kısa bir süreliğine 5 lira seviyelerine kadar düştükten sonra hızlı toparlanmış ve ve 7.50 üzerinde işlem görmüştü.

akbank hisse grafik

Akbank Hissesi Yorum

Akbank hisselerinde 2021 yılı içerisinde çok sert dalgalanmalar yaşandı bir yukarı bir aşağı derken yılın son ayından hemen önce başlattığı büyük atağı bugünde yüzde 2.77 değer kazanarak sürdüren Akbank için 2022 yılı hedefi eski tarihi zirvesinin biraz üzerinde 11 liralar olarak gösteren analistler olası düşüş senaryosunda ise Akbank için dip fiyatın 4.50 TL bölgesi olabileceğini iddia ediyorlar.

Alış 60.35
Satış 60.4
Değişim 0.5%
Son Değer 60.35
En yüksek 61.15
En düşük 60.05
Haftalık Değişim -3.4399%
Aylık Değişim 29.0081%
Yıllık Değişim 72.4399%
Etiketler