Fiyatlar dibe vurdu! Kilosu 25 TL oldu!

Balık bolluğu yaşanması sebebiyle fiyatlar tam anlamıyla dibe vurdu. O balığın kilosu 25 TL’ye kadar düştü.

Fiyatlar dibe vurdu! Kilosu 25 TL oldu!

Balık bolluğu yaşanması balık fiyatlarını tamamen dibe vurdurdu. Özellikle Palamut bolluğundan dolayı palamut fiyatları 25 TL’ye kadar düştü. Balıkçılar vatandaşları balığı saklama yöntemleriyle ilgili uyardı. Son yapılan açıklamayla Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde palamut fiyatları dibe vurdu. Geçen hafta içerisinde palamut fiyatları büyüklüğüne göre 60 TL ile 70 TL arasında değişiklik gösteriyordu. Fakat Palamutun bu hafta tanesi 25 TL’den satılmaya başlandı.

Fiyatlar dibe vurdu! Kilosu 25 TL oldu! - Resim : 1

Palamut fiyatları dibe vurdu! 

Palamut bolluğu yaşandığından dolayı balıkçı esnafı fiyatların daha da düşeceğini belirtti. Balıkçı esnafı Bilal Sezgin ise konuyla alakalı:

"Geçen haftaya göre fiyatlarımızda düşüş var. Geçen hafta palamutların fiyatı 50 TL'ydi, bugün tanesi 35 TL veya 3 tanesi 100 TL olarak satmaktayız. Şu an 1 tane palamut 700-800 gram gelmektedir. Şu anda palamut fiyatları çok iyi, palamutta bolluk var ama gidişata göre ayın sonunda ne olur bilinmez. Şu an palamuttan başka mezgit çıkıyor barbun var, istavrit var, çinakop var bunların hepsi yerli balıklarımız. Şu anda mezgidin fiyatları yüksek biraz, kilosunu 150 TL'ye satmaktayız. Çünkü palamut fazla olduğu için mezgide pek rağbet olmadı için fiyatı yüksek oluyor. Çinekop ve barbunun fiyatları da yine 150 TL' satılmakta. Şuan gidişat çok iyi ama ne kadar sürer bilmiyoruz. Umudumuz daha 1-2 ay devam etmesi. Şuan hamsi gözükmediği için palamutun devam etmesi lazım.

Çok çıkarsa fiyatlar düşük olur, az çıkarsa fiyatlar yüksek olur. Eğer hamsi çıkmazsa palamut daha devam eder ama hamsi gözükürse palamudumuz biter. Çoğu kayıklar buraya vermediği için, hepsi dışarıya nakliye yaptığı için balık biraz pahalı oluyor ama hepsi buraya verseler balıklarımız biraz daha ucuzlar. Halkımız bunu 3 tane 100 değil 4 tane 5 tane 100 TL'ye yer. Bize balık vermedikleri için fiyatlarda biraz yüksek oluyor. Ereğli'de büyük teknelerimiz yok, gırgırların hepsi dışarıdan gelme. Samsun, Ordu, Trabzon, Sinop hep o taraflardan gelme olduğu için hep kendi gırgırlarına gönderiyorlar, bizim buraya pek fazla balık vermiyorlar ama hepsi buraya verse piyasa biraz daha düşer" dedi.