Ekmeği bile sayılı alacağız! Ekmeğe %137,5 zam geldi!

Şehir şehir ekmeğe zam gelmeye başladı. Bursa’da ekmek fiyatlarına zam geldi. Zam gelmesiyle beraber vatandaşlar ekonomik yönden zorluk yaşamaya başladı. İşte, detaylar...

Ekmeği bile sayılı alacağız! Ekmeğe %137,5 zam geldi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışma gösteren BESAŞ ekmek fiyatına zam yaptığını açıkladı. Art arda gelen zamlar vatandaşın dikkatini çekmeye yetti. Bir yıl içerisinde ekmeğe gelen zam tüm vatandaşların cebini yakma başladı. Bursa’da ekmeğe zam yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışma gösteren BESAŞ tarafından yine zam yapıldı. Gelen zamla beraber ekmek fiyatına 4. Kez zam yapılmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışma gösteren BESAŞ tarafından ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 400 gram ekmek 4 TL’den satılırken, ekmek fiyatı 4,75 TL’ye yükseldi. Hal böyle olunca bir yıl içerisinde ekmek fiyatlarına %137,5 zam yapıldı.

Bir ekmek 5 TL’ye ulaştı!

Ekmek fiyatları

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak çalışma gösteren BESAŞ tarafından ekmek fiyatları zamlandı. Normal şartlarda 400 gram ekmek 4 TL’den satılırken gelen zamla beraber 4,75 TL’ye yükseltildi. 2022 yılının başından beri dört kez zamlanan ekmek fiyatı yıl başına 2 TL’den başlamış ve Ocak ayında 2,75 TL’ye yükseltilmişti. Bir zam da Mart ayında gelip ekmek 3 TL’ye, daha sonra Temmuz ayında gelip 4 TL’ye yükseltilmişti. Yapılan zamla beraber ekmek fiyatına bir yıl içinde %137,5 zam geldiği belli oldu.

Fırın işiyle uğraşan kişiler maliyetlerin giderek artış gösterdiğini ve bu maliyetlerden dolayı da fiyatların arttığına değinilmesiyle beraber vatandaşın cebi giderek yanmaya devam ediyor. Ekmek fiyatlarına zamanla her ilde zam gelecek olup yeni zamlar geldiği takdirde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.