Bakan’dan güzel haber! Karşılıksız 7 bin 500 TL verilecek!

Devlet tarafından verilen destek ödemelerine devam ediliyor. Bir destek ödeme müjdesi daha verildi.

Bakan’dan güzel haber! Karşılıksız 7 bin 500 TL verilecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından bir destek müjdesi verildi. Verilen destek müjdesiyle ilgili de detaylar belli oldu. Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklamada 6 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Peki, verilen destek ödemesi kime verilecek?

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren destek ödemeleriyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından bir açıklama yapılarak destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Alınan karar kapsamında 6 bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılacağı duyuruldu. Çeşitli vatandaş gruplarına verilen desteklere bir yenisi bu şekilde eklenmiş oldu.

Kadınlara 7500 TL destek!

Kadınlara 7500 TL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan açıklama kapsamında kıyı balıkçılığı yapan kişilere destek ödemesi yapılacağı belirlendi. Çeşitli gruplara ayrılan destek ödemeleriyle ilgili 3500 TL ve 6000 TL arasında destek ödemesi verilecek olmakla beraber kadınlar eğer balıkçılık yaparsa destek ödemesi 7500 TL tutarına kadar çıkabilmektedir. Verilen destek ödemeleri küçük ölçekli balıkçılara verilmekle beraber hemen herkes tarafından tercih edilecek bir destektir. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak onaylanan destek ödemesi erkeklere ayrı kadınlara ayrı tutarda verileceği duyuruldu.  

Ödemeler farklı farklı yapılacak!

Konuyla ilgili detaylı açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından:

“Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıları destekliyoruz. Bu kapsamda 0 ile 4,99 metre balıkçı gemileri için 3.500 TL, 5,0 ile 7,99 metre balıkçı gemileri için 4.250 TL, 8,0 ile 9,99 metre balıkçı gemileri için 5.250 TL, 10,0 ile 11,99 metre balıkçı gemileri için 6.000 TL destek ödemesi vereceğiz. Kadın gemi sahipleri bu ödemeleri yüzde 25 daha fazla olarak alabilecekler” denildi.

Ödeme ne zaman yatırılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılacak olan destek ödemelerinin ne zaman hesaplara geçeceği araştırılmaya başlandı. Ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili detaylı tarihin gelecek hafta içinde belli olması bekleniyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız