Fitch Ratings THY'nin Kredi Notunu Güncelledi! Hisse Fiyatı Yüzde 3 Değer Kaybetti!

THYAO'nun, kredi notu Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirme sonucunda açıklandı. Yeniden değerlendirilen kredi notunun ardından THYAO hissesi yüzde 3'ten fazla değer kaybetti.

Fitch Ratings THY'nin Kredi Notunu Güncelledi! Hisse Fiyatı Yüzde 3 Değer Kaybetti!

Türk Hava Yolları (THYAO), kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirme sonucunda şirketin kredi notunun ''B+'' olarak teyit edildiğini ve not görünümünün negatiften durağan olarak güncellendiğini duyurdu. Türk Hava Yolları (THYAO) kredi notu ile ilgili ayrıntılara ve THYAO hissesindeki güncel fiyat hareketlerine dair bilgilere, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

THYAO'dan Kredi Notuna Dair Açıklamalar

Şirket, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) aracılığıyla yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in 18 Eylül 2023 tarihinde şirketin "B+" seviyesindeki kredi notunu onayladığını ve not görünümünü Türkiye ile benzer şekilde Negatif'ten Durağan'a yükselttiğini bildirdi.

THYAO Kredi Notu Açıklandı Hisse Değer Kaybetti!

Borsada THYAO koduyla işlem gören şirketin hisse senetleri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 3,26'lık bir düşüşle 219,60 TL seviyesinde işleme konu olmaya devam ediyor. 

THYAO hisseleri, tarihi zirvesini 2023 yılı içerisinde 270,02 TL seviyesinde görmüştü. Bu zirveye yeniden ulaşabilmesi için bugünkü fiyat seviyesinden yaklaşık yüzde 25'lik bir yükseliş gerekmektedir. Hissenin son bir ay içinde yaşadığı düşüş ise yüzde 15 olarak kayıtlara geçti.

THYAO Düşmeye Devam Edecek Mi?

THYAO hissesi (2023) Ağustos ayının ilk haftasında 270,2 lira seviyesi ile tarihi zirvesine ulaşmış daha sonrasında ise beklenti doğrultusunda kâr realizasyonlarıyla birlikte düşüş yaşadı. Şimdilerde 220 lira etrafında fiyatlanmasına rağmen düşüşü devam ettiren THYAO hissesi analistlere göre Borsa İstanbul'un mihenk taşlarından biri. THYAO'da düşüş devam ettiği sürece endeksi ciddi şekilde etkilemeye devam edebilir. Analistlerin THYAO'nun geleceğine dair en büyük beklentisi ise enflasyon ve döviz bazlı Borsa İstanbul'a göre yön arayışını sürdüreceği oldu. 

THYAO TURK HAVA YOLLARI A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 308.75
Satış 309
Değişim 6.25%
Son Değer 309
En yüksek 310.25
En düşük 305.75
Haftalık Değişim 2.1487%
Aylık Değişim 3.7783%
Yıllık Değişim 35.1706%
Etiketler