Filistin-İsrail Çatışması Borsa İstanbul'u Vurdu

Phillip Capital: Ülkemizde, konsolide olmayan finansal sonuçlar 30 Ekim tarihine kadar, konsolide finansal sonuçlar ise 9 Kasım tarihine kadar açıklanacaktır. Bankaların son finansal sonuç gönderim tarihi ise 20 Kasım olarak belirlenmiştir.

Filistin-İsrail Çatışması Borsa İstanbul'u Vurdu

Geçtiğimiz hafta başlayan Filistin ile İsrail arasındaki çatışma, finans piyasaları için kötü bir sürpriz oldu. Hafta boyunca gelen her yeni haber, Borsa İstanbul'da gün içi volatilitenin artmasına neden oldu. Önceki haftalarda 8.500 seviyesine kadar yükselen BIST 100 endeksi, geçen hafta 8.000 civarına kadar geriledi. Bu hafta da devam eden satışlarla endeks 7.700 civarına kadar geriledi. Piyasaların bu haberlere sert reaksiyon vermesinde coğrafi yakınlık faktörünün etkisi olduğu kadar, son dönemdeki sıkışma ve 8.500 seviyesinde tutunamamanın verdiği teknik baskının da etkili olduğunu düşünüyoruz.

Ortadoğu’daki Çatışmanın Etkisi ve Uzun Vadeli Bakış

Ortadoğu’daki çatışma alanının çok fazla genişlemeyeceği varsayımıyla, bu dönemdeki düşüşün orta ve uzun vadeli alım fırsatı oluşturduğunu düşünüyoruz.

Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçları ve Beklentiler

Bu gelişmelere ek olarak içeride açıklanmaya başlayan üçüncü çeyreğe ilişkin finansal sonuçları takip etmeye başlayacağız. Yurt içinde konsolide olmayan finansal sonuçlar 30 Ekim tarihine kadar, konsolide finansal sonuçlar 9 Kasım tarihine kadar açıklanacaktır. Bankaların ise son finansal sonuç gönderim tarihi 20 Kasım. Bankaların yılın üçüncü çeyreğinde güçlü finansal sonuçlar açıklayacaklarını değerlendiriyoruz. Sigortacılık ve aracı kurum sektörlerinin de kâr rakamları güçlü görünümünü sürdürecektir.

Sektör Bazlı Beklentiler

Finans sektörü dışında havacılık, holding, gıda – perakende ve çimento sektörünün de olumlu finansallar açıklayacaklarını düşünüyoruz. Bu dönemde endeks bazlı seviyelerden ziyade hisse bazlı hareketler daha ön planda olacaktır. Bu nedenle ağırlıklı endeksi konuşuyor olsak da kar alım ve stop seviyelerinin endeksten bağımsız hisse bazlı oluşturulması faydalı olacaktır.

Etiketler