JP Morgan Yatırım Tavsiyesinde Bulundu: Bu Yatırım Kazandırır!

JPMorgan Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, yatırımcılara, Orta Doğu'daki çatışmaların ardından güvenli limanlara yönelmeleri gerektiğini söyleyerek, altın ve tahvil yatırımlarını tavsiye etti.

JP Morgan Yatırım Tavsiyesinde Bulundu: Bu Yatırım Kazandırır!

ABD merkezli finans kuruluşu JP Morgan'ın Baş Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, artan jeopolitik gerilimler nedeniyle yatırımcıları güvenli limanlara yönelmeye çağırdı. Kolanovic, özellikle Orta Doğu'da tırmanan gerilimlerin, yüksek faizler nedeniyle zaten baskı altında olan riskli varlıklar için "ters bir rüzgar" olduğunu belirtti ve yatırımcılara altın ve tahvil almayı önerdi. 

JP Morgan, Altın ve Tahvil Pozisyonlarını Artırdı

Marko Kolanovic, altın ağırlığını artırarak ve hisseler için "piyasa altı getiri," emtia için ise "piyasa üzeri getiri" tavsiyesinde bulunarak jeopolitik risklere dikkat çekti. Ayrıca, devlet tahvillerinin geleceği belirsizliğine rağmen, jeopolitik risk ve uygun fiyatlamalar göz önüne alındığında tahvil pozisyonlarını artırma kararı aldı. Kolanovic, "Tahvillerin dibi görüp görmediği belirsiz olsa da, jeopolitik risk ve uygun değerlemeler göz önüne alındığında, devlet tahvil tahsisimize yüzde 1 ekliyoruz." dedi.

Bu Sektörlerde Risk Devam Ediyor

Kolanovic ayrıca bankaların üçüncü çeyrek bilançolarının olası iyi gelebileceğini, ancak yüksek karlılığın risk altında olduğunu öngördü. "Perakende, lüks, otomobil gibi döngüsel sektörlerin yanı sıra kimyasallar ve yarı iletkenler için de riskler devam ediyor" diyerek bazı riskli sektörlere dikkat çekti.

Etiketler