Fidelity, madencilik şirketi Marathon Digital'in büyük hissesini aldı

ABD'de madencilik sektörü patlama yaşıyor. En son örnek, Marathon'da 20 milyon dolarlık hisse senedi satın alan varlık yönetimi şirketi Fidelity'dir. Madencilik şirketi bu arada filosunu yeniliyor.

Fidelity, madencilik şirketi Marathon Digital'in büyük hissesini aldı

Uluslararası varlık yönetimi şirketi Fidelity, madencilik işindeki katılımını genişletiyor. Şirket, büyük Kuzey Amerika madencilik şirketi Marathon Digital Holdings'in yüzde 7,4 hissesini satın aldığını duyurdu. Satın alma ile Fidelity, Vanguard Group (yüzde 7,58), Susquehanna (yüzde 2,7) ve Blackrock (yüzde 1,59) gibi şirkette hisse sahibi olan diğer kurumsal devlere katılıyor.

Mevcut fiyatla, hisse bloğu yaklaşık 20 milyon dolar değerinde. Dört Fidelity endeksi tabanlı fona (FSMAX, FNCFX, FSKAX ve FCFMX) yayıldı. Bunların birlikte 170 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Buna karşılık, maratonların açıkladığı yüzde ihmal edilebilir gibi görünüyor. Bu anlaşma doğal olarak belirli bir sinyal etkisi gönderiyor. 

Çünkü hisselerin Fidelity tarafından satın alınması, kurumlar ve bireysel yatırımcılar arasında geleneksel hisse senetleri veya fonlar aracılığıyla kripto endüstrisine dahil olma eğiliminin gerçekten bir örneğidir. Marathon hissesinin fiyatına bakarsanız, Bitcoin grafiğine belirli bir bağımlılık hemen göze çarpıyor. Marathon, Kuzey Amerika'daki en büyük madencilik şirketlerinden biri olduğu için bu şaşırtıcı değil. Bitcoin'e doğrudan giriş, birçok yatırımcı için hala çok riskli görünüyor. SEC, ABD'de bir Bitcoin ETF'sini onaylamak istemiyor. Fidelity'nin kendisi de düzenleyici otoriteye bir başvuruda bulundu .

Marathon Digital Holdings madencilik filosunu yükseltiyor

Yukarıda belirtilen Fidelity endeksi fonları, yatırımcılara, gerçekte sahip olmadan piyasa değeri açısından en büyük kripto para birimine erişim imkanı da sunar.

Maraton şu anda madencilik filosu açısından büyük bir yükseltme geçiriyor. 19.000'den fazla S19 Pro ASIC madenci, şirketin ABD, Montana, Hardin'deki tesisinde şebekede. 1 Ağustos 2021'de şirket , Bitmain'den ek 30.000 S19 Pro Miner aldığını duyurdu. Daha önce satın alınan madencilerin tümü kurulduktan sonra, şirketin madencilik filosunun yaklaşık 13.3 EH/s üreten yaklaşık 133.000 madenciden oluşması bekleniyor. Şirkete göre Marathon, günlük olarak yeni madencileri kurmaya devam ediyor. Şirket, Bitmain'in daha önce satın aldığı tüm madencileri Haziran 2022'ye kadar göndermesini bekliyor. Sadece Temmuz ayında Marathon, bir önceki aya göre yüzde 66 artışla 442.2 Bitcoin çıkardı. 

Marathon CEO'su Fred Thiel, “Temmuz, büyük ölçüde küresel hash oranının olumlu gelişmesi nedeniyle madencilik faaliyetlerimiz için son derece verimli bir ay oldu” dedi.

BTCUSD:BNN Bitcoin Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 26075.5
En yüksek 26242
En düşük 25920
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler