Avrupa yasalarına uygun ilk Bitcoin ETF'si başladı

Avrupa'da Bitcoin ETF'lerine onay verme ihtimali neredeyse yok gibi bakıldığı bu dönemde bir şirketin tüm yasal yükümlülükleri yerine getirmesinden sonra ilk ETF onayı geldi.

Avrupa yasalarına uygun ilk Bitcoin ETF'si başladı

Fransız fon yöneticisi Melanion Capital, Avrupa yasalarına uygun biçimde düzenlenmiş bir Bitcoin ETF için onay aldığını açıklayan makalesini yayınladı.

Melanion Capital’in bu yeni fonu, Bitcoin ile yüzde 90 ilişkili bir ağ içinde işlem görebilecek. Fon ayrıca aralarında dijital para madenciliği ve Blockchain ağlarında da faaliyette bulunan 30 firmanın hisse senetlerini de içeren bir endeksi takip edecek. Bunlar arasında Riot Blockchain, Galaxy Digital ve Voyager Digital gibi dünya üzerinde önemli firmalar yer alıyor.

Avrupa kripto para ETF’lerinin önünü açmaya müsade etse dahi bölgenin sıkı yasal çerçevesi nedeniyle bir ETF’nin yakın zamanda başlatılmasına pek ihtimal vermiyordu.

Piyasaya sürülen yeni ETF kripto paralara uyarlanmış olsa da eksiksiz olarak Bitcoin’e işaret eden bir yasal çerçeveden söz etmek zor. Ayrıca Melanion Capital'in ETF'si, Bitcoin'i izleyen ilk ürün değil. Wisdom Bitcoin ETP, menkul kıymet olmasa da Bitcoin'i izleyen finansal ürünlerden birisi olarak faaliyet gösteriyor.

Melanion Capital ETF Başkanı Cyril Sabbagh, yeni ürünün düz bir Bitcoin yatırımından çok daha iyi bir seçenek olduğunu savunuyor. Başkan, bu düşüncesinin arkasında tokenlerin kaybolması ya da korsanlık gibi, kurumlar için endişe yaratan sebepler olduğunu ifade ediyor.

Kanada ve Avrupa’nın ardından ABD Birleşik Devletleri’nin bir Bitcoin ETF’ye onay verip vermeyeceği merakla bekleniyor.

Etiketler