Ethereum Hard Fork London bugün geliyor

Hard fork “Londra” nedeniyle, Ethereum'daki ücret politikası ayarlanacak ve dolaşımdaki ETH miktarı azaltılacak. Bu arada, bazı kripto borsalarında ether ticareti askıya alınacak.

Ethereum Hard Fork London bugün geliyor

Zamanı geldi, Ethereum'daki “Londra” hard forku bugün 12.965.000 blokta gerçekleşecek.
 Yükseltme, aynı anda uygulanan Ethereum İyileştirme Önerileri (EIP) olarak adlandırılan beş "iyileştirme önerisi" içeriyor. Sadece ücret politikasını değiştirmekle kalmayıp aynı zamanda bir deflasyon mekanizması da getiren EIP-1559'dan büyük beklentiler var.

Ethereum temel ücret getiriyor

İşlemleri Ethereum aracılığıyla gönderirseniz, bazen cüzdanınızın derinliklerine inmeniz gerekir. Eter dilindeki ücretler: “gaz ücretleri”, bazen yoğun zamanlarda saçma oranlar alabilir ve blok zincirinin yüksek gelirliler için bir oyun alanına dönüşmesine izin verebilir. Bunun nedeni, görünüşe göre DeFi ve NFT'yi çevreleyen hype tarafından boğulmuş eski bir ücret modeli. Çünkü şimdiye kadar bir müzayede prensibi uygulandı: En çok ücreti ödeyenler hızlı işlem için madenciler tarafından tercih ediliyor. Bahis oyunu oynamayan herkesin oturmak için fare kapanına ihtiyacı vardır.

Bu artık değişiyor. EIP-1559 ile Ethereum, ağ yüküne uyum sağlayan algoritmik olarak belirlenmiş bir temel ücret sunar. İsteğe bağlı olarak, hızlı işleme teşvikini artırmak için işlemlere “ipuçları” da verilebilir. Bahşiş bağışçılarının tercihli haklarına rağmen, hard fork tüm Ethereum kullanıcılarına fayda sağlamalıdır. Gemini kripto borsası , EIP-1559'un işlem maliyetlerini ortalama yüzde 90 oranında azaltacağını tahmin ediyor.

Daha büyük bloklar maliyetleri düşürür

Tek tip ücretler olması için, tek tip ağ kullanımı veya blok kullanımı da garanti edilmelidir. 
Sonuçta, işlemlerin işlendiği blokların sınırlı kapasiteleri vardır. Aynı anda birçok işlemin gelmesiyle yük artarsa, yalnızca mempool, yani bekleyen transferler için “bekleme odası” büyümez. Gaz ücretleri de çarçabuk artmaya devam ediyor.

Hard fork, blok boyutunu gelecekte talebe uyarlayarak bu sorunu çözmeyi amaçlamaktadır.
 Bu amaçla blok büyüklüğünün üst sınırı 12,5 milyon gaz ünitesinden iki katına çıkarılarak 25 milyona çıkarılacaktır. Ancak amaç, yüzde 50'lik bir kullanım oranı elde etmektir, yani kabaca önceki blok boyutunun maksimumu. Talep bu oranı aşarsa ve bloklar yüzde 50'den fazla doluysa, temel ücret artar. Tersi yönde ise doluluk azaldıkça ücretler düşmektedir. Blok boyutundaki artış, “sıcak aşamalarda” bile ücretleri sabit tutmayı amaçlıyor.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler