İngiliz yargısı Koza Altın lehine karar açıkladı

KOZAL'ın iştiraklerinden olan Koza L.T.D'nin İngiltere'de görülen duruşması şirketin lehine sonuçlandı.

İngiliz yargısı Koza Altın lehine karar açıkladı

Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin, Londra merkezli ortaklarından olan Koza L.T.D'nin İngiltere'de devam etmekte olan mahkemesi karara bağlandı.

Mahkeme, Koza L.T.D'nin lehine karar verdi

Kararda, firma içi kayyum atamaları ve yönetim kurulunun hareketlerinin Türk hukukuna göre düzenlenmesi gerektiği ve Türk hukukunun konu ile alakalı gerekli merci olduğu aktarıldı.

Şirketin konu ile alakalı Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladığı bildiri şu biçimde:

"Şirketimizin %100 oranında iştiraki olan Londra merkezli Koza Ltd'nin İngiltere mahkemelerinde devam eden hukuki sürecine ilişkin olarak 17 ve 18 mayısta görülen duruşmanın kararı belli olmuştur.

Bu doğrultuda İngiliz mahkemelerince, Kayyumların ve yönetim kurulu üyelerinin atamalarının Türk iç hukuk düzenini ilgilendirdiği, ilgili atamaların Türk hukuku uyarınca geçerli atamalar olduğu ve bunun hiçbir şekilde İngiliz kanunları uyarınca İngiliz mahkemeleri tarafından değerlendirilmesi gereken bir konu olmadığı belirtilmiştir.

Ek olarak, Koza Altın'ı temsil eden kayyumların veya yönetim kurulu üyelerinin bu yetkilerinin Türk hukuku uyarınca belirleneceği ve Türk hukuku uyarınca ilgili kişilerin tartışmasız olarak yetkili olduğu İngiliz mahkemeleri tarafından kabul edilmiştir. İlgili Karar şirketimizin lehine olup Kamuoyunun bilgilerine sunarız."

KOZAA KOZA ANADOLU METAL MADENCILIK ISLETMELERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 50
Satış 50.05
Değişim -0.05%
Son Değer 50.05
En yüksek 51.2
En düşük 49.76
Haftalık Değişim 1.4389%
Aylık Değişim 0.14%
Yıllık Değişim 17.9867%
Etiketler