Fed/Kashkari: 2023 sonuna kadar bir faiz artırımı yapılmamalı

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, gösterge faizinin en azından 2023 yılının sonuna kadar sıfıra yakın tutulmasından taraf olduğunu söyledi.

Fed/Kashkari: 2023 sonuna kadar bir faiz artırımı yapılmamalı

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed'in istihdam piyasasının salgın öncesindeki gücüne dönmesine fırsat verilmesi için gösterge faizinin en azından 2023 yılının sonuna kadar sıfıra yakın tutulmasından taraf olduğunu belirtti. 

Reuters'in sorularını cevaplayan Kashkari, ''Amerikalıların çoğunluğu çalışmak istiyor ve ben onları yok saymaya hazır değilim... Onlara çalışmaları için fırsat vermek istiyorum. Enflasyon beklentileri çıpalanmış olmaya devam ettikçe faiz artırımına yönelik sabırlı olalım ve maksimum istihdamın başarılmasına imkan verelim.'' dedi.

Fed'in Çarşamba günü yayınlanan çeyrek dönem ekonomik projeksiyonlar raporunda 2023'te iki adet çeyrek baz puanlık faiz artırımı bekleyen Fed üyeleri arasında olmadığını bildiren Kashkari, ''Ufukta faiz artırımı görmüyorum çünkü maksimum istihdamı başarmamızın ciddi anlamda zaman alacağını düşünüyorum ve yüksek enflasyonun geçici olacağına inanıyorum. Ekonominin tekrar açılması ve arz yetersizliklerinin azalmasıyla fiyat artışları hafifleyecek.'' ifadelerini kullandı.

Etiketler