ECB'den Panetta, dijital ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu

Fabio Panetta: Eğer merkez bankaları dijital ödemeler alanına girerler ise kişilerin mahremiyetleri daha iyi korunacaktır.

ECB'den Panetta, dijital ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, dijital ödemelerin kişisel gizliliğin merkez bankalarının bu alana dahil olmaları durumunda daha iyi korunacağını iddia etti.

Financial Times'a açıklamalarda bulunan Panetta, tüketicilerin verilerinin merkez bankaları tarafından idare edilmesinden dolayı daha rahat hissedeceklerini, çünkü merkez bankalarının bu verilerde 'ticari çıkarları' olmadığını savundu. Panetta öte yandan, ECB'nin tüketici kimlik bilgisini ödeme detaylarından ayırmanın yollarını da test ettiğini bildirdi ve ''Ödeme zinciri içindeki hiç kimse tüm verilere ulaşamayacak.'' dedi.

Bunun yanında anonim ödemelerin sadece 'çok küçük miktarlar' için geçerli olabileceğini aktaran Panetta, büyük ödemeler için otoritelerin verileri herhangi bir soruşturmada kullanmak istemeleri durumunda tekrar düzenlenebilir olması gerektiğinin de altını çizdi.

Etiketler