Yatırımcı Michael Burry: Kriptoların sorunu kaldıraç

2008 mali krizini tahmin etmesiyle ünlü hedge fon yöneticisi Michael Burry, “tüm çöküşlerin anası” konusunda uyardı. Ayrıca kripto para birimindeki sorunun kaldıraç olduğunu açıkladı.

Yatırımcı Michael Burry: Kriptoların sorunu kaldıraç

Michael Burry Tüm Kazaların Anasına Karşı Uyardı

Ünlü yatırımcı ve özel yatırım şirketi Scion Asset Management'ın kurucusu Michael Burry, geçen hafta piyasaların nereye doğru gittiğini gördüğüne dair görüşlerini paylaştı.

Burry en çok 2007 ve 2010 yılları arasında meydana gelen ABD yüksek faizli mortgage krizini öngören ve bundan kar eden ilk yatırımcı olarak tanınıyor. Michael Lewis'in ipotek kriziyle ilgili bir kitabı olan “The Big Short”da büyük satış yapmıştı.

Scion Asset Management kurucusu Perşembe günü tweet attı:

''Tüm aldatmaca / spekülasyon, tüm çöküşlerin anasından önce perakende satış yapmaktır. #FOMO Paraboller yanlara doğru çözülmez; Kripto trilyonlardan düştüğünde veya meme stokları on milyarlardan düştüğünde, Ana Cadde kayıpları ülkelerin büyüklüğüne yaklaşacaktır.''

Ayrıca kripto para birimi hakkında yorum yaparak, “Kripto ile ilgili sorun, çoğu şeyde olduğu gibi, kaldıraçtır” dedi. Ünlü yatırımcı, “Kriptoda ne kadar kaldıraç olduğunu bilmiyorsanız, ne kadar bildiğinizi sandığınız önemli değil, kripto hakkında hiçbir şey bilmiyorsunuz.” dedi.

Burry daha önce Bitcoin'den nefret etmediğini, ancak hükümetin kripto para biriminde ağır bir düşüş yaşamasından endişe duyduğunu söyledi. Ayrıca, “Bir enflasyon krizi, kripto piyasalarında, hükümetler arası para arenasındaki rakiplerine nazaran daha sert geçecektir.” ifadelerini kullandı.

Kısa Vadede Herşey Mümkün

“Ben, BTC'den nefret etmiyorum, uzun vade bir yorum yapmak mümkün değil'' diyerek bunu dile getirdi ve “Kısa vadede her şey mümkün.” dedi.

Ayıların geleceğini öngören tek kişi Burry değil. Geçen hafta, Zengin Baba Yoksul Baba yazarı Robert Kiyosaki , "dünya tarihindeki en büyük balonun büyüdüğü" konusunda uyardı, "dünya tarihinin en büyük kazasının" yaklaştığı konusunda uyardı. Ünlü yazar, Bitcoin fiyatının azalması durumunda biraz daha BTC alacağı 24 bin dolar seviyesine düşmesini bekliyor.

Etiketler