Fed/Evans: Enflasyonda yükseliş geçici, ancak yukarı yönlü riskler var

Chicago Fed Başkanı Evans, enflasyondaki cari yükselişin büyük oranda 'geçici' olduğunu ve arz taraflı baskılar çözüldüğünde enflasyonun azalacağı görüşünü tekrarladı.

Fed/Evans: Enflasyonda yükseliş geçici, ancak yukarı yönlü riskler var

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyondaki cari yükselişin büyük oranda 'geçici' olduğunu ve arz taraflı baskılar çözüldüğünde enflasyonun azalacağı görüşünü yineledi. Fakat Evans, bu senaryoya önceden olduğundan da az inandığı ve güvendiğinin de sinyalini verdi.

İş dünyasının bir etkinliğinde açıklamalarda bulunan Evans, enflasyonist baskıların daha geniş biçimde artmakta olduğuna ilişkin işaretler olduğunu belirterek, ''Bu gelişmeler dikkatle takip edilmeyi hak ediyor ve benim enflasyon görünümüm için geçen yaz düşündüğümden daha büyük bir yukarı yönlü risk oluşturuyor.'' ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Evans, anketler üzerinden oluşan enflasyon bekleyişleri ve finansal piyasa fiyatlamalarının da bugün hedefleri aşan enflasyonun geçici olduğuna işaret ettiklerini söyledi ve işsizlik oranının hızla düşmekte olduğu ortamda güçlü bir iş gücü piyasasının salgın sırasında emekli olmuş ya da iş gücü piyasasından çıkmış milyonlarca işçinin bir kısmını piyasaya geri çekeceğinin de altını çizdi.

Etiketler