Fed başkanlarından kripto paralara ilişkin açıklamalar

Fed başkanları Bostic ve Bullard, kripto paralara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Fed başkanlarından kripto paralara ilişkin açıklamalar

Bostic: Kripto paraları ve dijital finansın hızlı gelişimini görmezden gelemeyiz

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, kripto paraların ve dijital finansın hızlı gelişimini görmezden gelemeyeceklerini söyledi.

Kripto paraların ve sabit coinlerin ABD Doları gibi geleneksel paraların ikamesi haline gelmeye çalıştıklarına işaret eden Bostic, aynı zamanda bunlardaki oynaklıklara ve eksikliklere dikkat çekti.

Çevrim içi bir etkinlikte konuşan Bostic, "Kripto paralar çok hızlı gelişiyorlar. Ancak kripto oynaklığı yüksek ve dalgalı bir pazar. Şu andaki karakterlerinin bir para haline gelmelerine olanak sağlayacağını düşünmüyorum. Sabit coinler para haline gelmeye yaklaşıyorlar, ancak hala yapmaları gereken çok şey var." dedi.

Fed başkanlarından kripto paralara ilişkin açıklamalar - Resim : 1

Bullard: Kripto paraların çoğu değersiz

St Louis Fed Başkanı James Bullard, yatırımcıların kripto paralara yatırım yaparken dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Bullard kripto varlıkların, itibari paralarla yapılması zor olan işlemleri kolaylaştırması için kullanımlarının söz konusu olabileceğini ancak bu alanda pek çok türde kripto para projesi olduğunu vurguladı.

"Etrafta 2 bir kadar kripto para projesi var, bunların çoğu da değersiz." diye konuşan Bullard, kripto varlık değerlerinde finansal istikrar riski görüp görmediği sorusuna da, yatırımcıların riskleri anladıklarını hissettiği yanıtını verdi.

Bullard, "İnsanların çoğunun kripto paraların dalgalı, aşırı oynak bir alan olduğu fikrinden habersiz olmadıklarını düşünüyorum. Yatırımcılar risk alırken dikkatli olmalılar." diye konuştu.

Finansal istikrar ekonomi için potansiyel risk oluşturuyor

James Bullard, pandeminin sonuna yaklaşıldığı ve toparlanmanın ivme kazanmakta olduğu ortamda finansal istikrarsızlığı ABD ekonomisi için "potansiyel bir risk" olarak aldıklarını söyledi.

Bullard, "Finansal istikrarı çok yakından izliyoruz. İstikrarsızlık risklerinin normalden daha yüksek olduğunu söyleyebilirim, ancak hala alarm verici bir seviyede değiller." diye konuştu.

Etiketler