Fed başkanlarından Daly, ABD ekonomisinin durumunu değerlendirdi

San Francisco Fed Başkanı Daly, ABD ekonomisine verilen büyük desteğin bir bölümünün yıl sonuna kadar azaltılmaya başlanmasının uygun olabileceğini aktardı.

Fed başkanlarından Daly, ABD ekonomisinin durumunu değerlendirdi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD ekonomisine verilen büyük desteğin bir bölümünün yıl sonuna kadar azaltılmaya başlanmasının uygun olabileceğini aktardı.

AP'ye açıklamalarda bulunan Daly, şunları söyledi:

''Ekonomi gerçekten güzelce şekilleniyor. Ekonominin günden güne daha fazla kendi başına çalışabilir duruma geldiğini görüyorum. Bu, ekonomiye sağladığımız desteğin küçük bir kısmını geri çekmeye başlayabileceğimiz anlamına geliyor. Hâlâ tam istihdam hedefimize yakın değiliz. Son zamanlarda enflasyon ölçümlerinde görülen geçici yükselişe karşın hâlâ enflasyon hedefimizi, fiyat istikrarı hedefimizi kaçırabiliriz."

Daly, Fed'in ekonomiye desteklerini tamamen geri çekmesi için bu hedeflere ulaşılması amacına sıkı sıkıya bağlı olmayı sürdürdüğünü de belirtti.

''Kriz öncesi istihdam seviyesine dönüş yolunda ilerliyoruz''

Mary Daly, son üç aylık dönemdeki istihdam büyümesi ortalamasının ABD'de istihdamın 2022 yılının sonuna kadar, kriz öncesi düzeylere geri gelebileceği sinyalini verdiğini söyledi.

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam rakamlarını değerlendiren Daly, ''İstihdam piyasası raporu istihdamda kriz öncesine dönüş yolunda ilerleme kaydettiğimizi gösterdi.'' ifadelerini kullandı.

Daly, sonbahara kadar daha fazla Amerikalının iş gücüne geri döneceklerine güvendiğinin de altını çizdi.

Etiketler