FC Barcelona'nın ilk NFT koleksiyonu olan Sotheby's'de 693 bin dolara satıldı

FC Barcelona'nın ilk NFT koleksiyonu Cuma gün içerisinde New York'ta bulunan Sotheby's müzayedesinde toplam 693.000 dolara satıldı. 'In a Way, Immortal' başlıklı olan koleksiyon, 2016 yılı içerisinde vefat eden efsanevi oyuncuları Johan Cruyff'u kutladı.

FC Barcelona'nın ilk NFT koleksiyonu olan Sotheby's'de 693 bin dolara satıldı

FC Barcelona'nın ilk NFT koleksiyonu Cuma gün içerisinde New York'ta bulunan Sotheby's müzayedesinde toplam 693.000 dolara satıldı. 'In a Way, Immortal' başlıklı olan koleksiyon, 2016 yılı içerisinde vefat eden efsanevi oyuncuları Johan Cruyff'u kutladı.


Barcelona'nın ilk NFT'si hakkında

FC Barcelona'nın ilk NFT'si, bütün zamanların efsanevi ve en iyi oyuncularından biri olan Hollandalı uluslararası Johan Cruyff'un anısı için bir kutlama gerçekleştirdi.
Açığa kavuşturulması için, NFT’nin kendisi, 1973 yılında Atletico Madrid’e karşın bir maç kapsamında Cruyff tarafından atılmış olan bir golü erimiş nitelikte ki altın bir animasyonda estetik olarak tekrardan yaratan 40 saniyelik uzun bir işitsel – görsel parçaydı.


Parça, Holywood'da toplamda 40 bilgisayar grafiği ve beraberinde görsel efekt sanatçısından oluşan bir ekip tarafından oluşturuldu ve canlandırıldı.

 FC Barcelona'nın ilk NFT koleksiyonu olan Sotheby's'de 693 bin dolara satıldı

Sahipler için faydaları

NFT’nin sahibi olan müzayedenin galibi, oldukça fazla sayıda avantajlara erişim sağlanacak. Kazananlar, 'Katalan Kulübü'nün dijital elçisi niteliğine sahip olacak. Bu durumun yanı sıra, eğitim oturumlarına ve beraberinde 'parayla satın alınamaz' deneyimlerine erişim sahibi olabilecekler. Bu deneyimler şu şekilde sıralanıyor:

  • Tanışma ve selamlaşma,  
  • Barselona akademisi La Masia'ya ziyaretler,
  • Konukseverlik hakları (en az beş yıl),
  • Spotify Camp Nou stadyumunda oynama hakkı ve beraberinde hazırlık maçından önce topun resmi olarak teslim edilmesi.
  • Cruyff ve FC Barcelona tarihçesi


FC Barcelona, ​​oyun tarihinin en ünlü ve en büyük futbol kulüplerinden birisidir. 1899 yılı içerisinde Joan Gamper liderliğinde olan bir grup İsviçreli, Katalan, İngiliz ve Alman futbolcu tarafından kurulmuş olan kulüp, Katalan kültürünün bir simgesi haline gelmiş durumda.
Diğer kulüplerden tamamen farklı olarak, Barcelona taraftarların mülkiyetindedir ve işletilmektedir. Toplam 4,76 milyar dolar değerinde olan dünyanın en değerli dördüncü spor kulüplerinden birisi olarak nitelendiriliyor. Tarihlerinde  ise dünyanın en iyi oyuncularından bazılarını görebildiler. Bu liste içerisinde Lionel Messi, Xavi, Carles Puyol, Andres Iniesta, Pep Guardiola ve tabii ki de Johan Cruyff yer alıyor.


Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde, çoğunlukla da poster çocukları Lionel Messi’nin PSG'ye kaybedilmesinden bu zamana, FC Barcelona bazı belirli mali mücadelelere maruz kaldı. Lakin bu sezon içerisinde Spotify ile kulübün ana sponsoru olabilmek için oldukça büyük bir anlaşma imzaladılar. Yapılan anlaşma, kulübün tüm stadyumunun isim haklarını içeriyor. Bu onların maddi sıkıntılarına son vermesi temenniler arasında yer alıyor.


Cruyff kulübe 1973 yılında katılım sağladı. 1978 yılına kadar oynamaya devam etti. Bu süre içerisinde iki kez Ballon d'Or kazanım sağladı. 1988 yılı içerisinde kulübe koçluk yapmak için geri dönüş sağladı. Yine bu süre içerisinde, 1992 yılunda ilk Avrupa Kupası'nı ve toplamda dört lig kupasını kazandı. Cruyff daha sonralarında ise 2016 yılında vefat etmeden bir süre önce 2009-2013 yılları arasında Katalonya milli takımını çalıştırdığı kayıt edilmişti.
 

Etiketler