EYT için bekleyenlere tarih verildi

EYT sistemi uzun süredir bir sorun olarak bekliyor. Şu zamana kadar her hangi bir açıklama yada tarih verilmemişti. Ancak geçenlerde yayınlanan televizyon programında konuşan Ak partili Muhammed Emin Akbaşoğlu tarih verdi. Detaylar haberimizde...

EYT için bekleyenlere tarih verildi

EYT için tarih açıklandı!

AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “2022 yılı içerisinde EYT ile ilgili ne yapacağımızı paylaşacağız” ifadelerini kullanarak EYT için tarih verdi. Yasa çıkarılıp çıkarılmayacağı konusunda belirsizliğin halen devam ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, dün akşam katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunarak birçok kişinin ilgisini çekti. Eyt’lilerin içinde olduğu durumun 2002 öncesi yasaya dayandığını belirten Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Eyt diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusudur.

Bunun özü, AK Parti iktidarından önceye denk geldiğinden geçip 2002 senesi olduğunu biliyoruz. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugün de geçerliliği devam ediyor.” Cümlelerini kurdu. Ardından konuşmasına şu şekilde devam etti. Ak partili Muhammed Emin Akbaşoğlu “Eyt yapılanmasında olan değerli kardeşlerimiz bu konuda bir yaklaşım sergileyerek daha önceki düzenlemelere göre kendilerine yaşın isabet ettiğini daha fazla çalışarak emekli olabileceğini ifade ederek, ben primimi doldurup şu yaşa geldikten sonra emekli olabileyim şeklinde yaklaşımlarını ortaya koyuyorlar.” İfadelerini kullandı.

2022 yılının içerisinde ne yapacağımızın müjdesini paylaşacağız

EYT hakkında yapılan çalışmaların bir kısmından bahseden Ak partili Muhammed Emin Akbaşoğlu “Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir sistem ile çalışıyoruz. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ederek büyük oranda ilgi gördük. Bu sıralama içerisinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek istiyoruz.

 EYT’li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor ve çok yakında bu çalışmalara yer vereceğiz. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız” ifadelerini kullanan Akbaşoğlu EYT için tüm ilgileri üzerine topladı.