Kanal İstanbul'un temelleri atılıyor

Kanal İstanbul Projesi kapsamında yapılacak 6 köprüden ilkinin temeli ay sonunda atılacak.

Kanal İstanbul'un temelleri atılıyor

Türksat 5A uydusu, 8 Ocak 2021'de başarılı bir görevle ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral uzay üssünden fırlatıldı. Uydu, 3 Mayıs 2021'de aktif hizmet vereceği 31 derece doğu yörüngesine başarılı ve sorunsuz şekilde ulaştı. Yaklaşık bir ay sürecek olan test çalışmalarının hemen ardından Türksat 5A'nın bu ay hizmet sunmaya başlaması amaçlanıyor. Elektrikli itki sistemi ile 30 seneyi aşkın süreyle TV yayıncılığı ve haberleşme alanlarında hizmet verebilecek Türksat 5A, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni "Ku-Band" kullanan öncü ülkeler arasına taşıyacak.

500.000 insana istahdam sağlanabilir!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de ilk kez açıkladığı ve kamuoyunda ''çılgın proje'' olarak tanınan Kanal İstanbul Projesi dahilinde 6 köprü inşatı yapılacak. Söz konusu köprülerden ilk temel çalışması Haziran ayının son haftasında atılacak.

Türkiye'ye maaliyeti yaklaşık olarak 15 milyar dolar olması düşünülen Kanal İstanbul Projesi yapılacak olan 6 köprünün maliyeti ise 1,4 milyar dolar gibi bir rakama tekabül ediyor.

Çevresine iki şehrin inşa edilmesi planlanan Kanal İstanbul'un yapımı esnasında yaklaşık 50.000 personele istihdam alanı sağlanacak. Yaklaşık 200'den fazla bilim insanıya hazırlandığı söylenen ve en az 5 yıl devam edeceği düşünülen projede, hiçbir yeşil alanın zarar görmeyeceği belirtildi.

Çevreci kuruluşlar çok fazla yeşil alanın tahrip edileceğini dile getirsede Kanal İstanbul'un yetkilileri ısrarlı bir şekilde yeşil alanların tahrip edilmeyeceğini dile getiriyor.

Etiketler