Rus Turistlerin gelişi yine erteleniyor!

Türkiye Rus turistleri hemen beklerken Devlet Başkanı Putin, “Eylül ayından itibaren yurt dışına özgürce seyahat edebileceğiz” dedi

Rus Turistlerin gelişi yine erteleniyor!

Rus Devlet Başkanı Putin, toplu muafiyet seviyesine bağlı şekilde Rus vatandaşlarının Eylül ayı itibariyle diğer ülkelere daha rahat ve özgürce ziyaret ve turistik geziler mümkün olacaklarını açıkladı. Haziran ayının sonuna ertelenen Türkiye - Rusya uçuşlara ne zaman başlanacağı bilinmiyor. Fakat, turzim sektörü bir an evvel Rus tatilcilerin Türkiye'ye gelmesini bekliyor.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda ( SPIEF) Rus bir haber ajansı olan TASS'ın kontrolünde düzenlenen basın toplantısında dünyanın en büyük haber ajanslarının sorularını videolu yanıt yöntemi ile yanıtlayan Putin, toplu aşılama organizasyonu ile nüfüsun yüzden 60'dan fazlasını aşıladıklarında artık yurt dışına çıkışlardan bahsetmenin mümkün olabileceğini belirtti.

Avrupa ülkeleri kendi aralarında izinleri açmak hakkında konuşmalarda da bulunan Putin: ''Avrupa ülkelerinde de kısıtlamaların devam ettiğini hatırlattı ve ''Muhtemelen Eylül ayında toplu bağışıklığı elde edeceğiz. O zaman diğer ülkelere Rusya’dan seyahat etmek mümkün olacak. Fakat Avrupalılar bizim aşılarımızla aşılanan vatandaşların Moderna ya da Pfizer ile aşılananlardan farklı olmadığını kabul etseler iyi olurdu” dedi.

Kovid-19 aşısının jeopolitik bir silahmış gibi kullanmasını konusunda da bir takım sözleri olan Putin, Batının bundan Rusya'yı suçlu gördüğünü belirterek, ''Aşının silah olarak kullanılması suçmalarının rekabet ama güttüğünü ve bu sözlerin bu sebeple ortaya atıldığını düşünüyorum.  Rus aşısının Avrupa’da tescil edilmesindeki gecikmeler, pazardaki diğer rakiplerin zaman kazanması amacı ile ticari çıkarlarından kaynaklanmaktadır. Aşıyı üreten firmalar uzun süreli sözleşmeler yapmak istediği için Sputnik V’nin tescil edilmesini istemediler…” 

Vladmir Putin, kovid aşısı üretimi için tivari karlılıktan Rusya'ya rehberlik etmediğini vurgularken, bu çalışmaların bütünüyle insanı kaygıları güttüğünü belirtti. Buna rağmen Rusya'ya aşı ihracatı ve üretimi konusunda siyasi eleştiriler  geliyor. Rusya'nın bilim konusunda yüksek irtifada olduğunu kabul etmek istemiyorlar... diyerek sözlerini tamamladı.

Tüm dünyada sağlıktan sonra aşılar üzerinden elde edilen geliri konuşmaya başladı bile. Putin'de aşılarına güvendiğini ama tescillenmesinde yaşanan gecikmelerinin tek sebebinin kârlılıklarını kaybedeceklerini düşünmeleri nedeniyle Pfizer ve Moderna aşılarına bağladı.

Etiketler