Ethereum nedir? Ethereum ve Bitcoin arasındaki fark nedir?

Herkes tarafından bilinen ve yatırımcıların en çok tercih ettiği en büyük altcoin olan Ethereum'a dair her şey makalemizde.

Ethereum nedir? Ethereum ve Bitcoin arasındaki fark nedir?

Ethereum

Ethereum ağı, programlanabilir sözleşmelere (akıllı sözleşmeler) ve merkezi olmayan programlara (dApps) odaklanan blok zinciri tabanlı bir platformdur. İlişkili kripto para birimine Ether (ETH) denir.

Ethereum Nedir?

Ethereum (ETH), blok zincir teknolojisine dayanan merkezi olmayan açık kaynaklı bir platformdur. İlgili her geliştiricinin, her özel kişinin veya her şirketin akıllı sözleşmelerin yardımıyla kendi dApp'lerini veya hatta merkezi olmayan bir organizasyonu (DAO) işletmesini ve geliştirmesini sağlar.

Ethereum'u Kim İcat Etti?

Vitalik Buterin, Ethereum'un mucidi ve kurucu ortağıdır. Bitcoin geliştirmenin ilk aşamalarında bile Buterin, Bitcoin'in nasıl çalıştığı hakkında makaleler yazdı. 2013 yılında Buterin, ilk olarak Ethereum blok zincirini bir beyaz kağıtta açıkladı.

Platform, Bitcoin'in tüm potansiyelini geliştirmeli ve bu nedenle radikal açıklık ile radikal mahremiyet arasındaki bir sentezi birleştirmelidir. Buterin, yalnızca merkezi olmayan bir madencilik sistemi değil, aynı zamanda kendi yazılım uygulamalarınızı geliştirmek için bir platformu temsil eden bir platform oluşturmak istedi. 

Vitalik Buterin daha sonra Anthony Di Iorio, Mihai Alisie ve Charles Hoskinson ile birlikte Ethereum'u kurdu. 

Akıllı Sözleşmeler ve Ethereum Blok Zinciri

Bununla birlikte, Ethereum ile ilgili özel olan şey, Ethereum ağını merkezi olmayan bir bilgisayara dönüştüren akıllı sözleşmelerdir. Akıllı sözleşmeler, adından da anlaşılacağı gibi, Ethereum ağı üzerinde çalışan ve örneğin Ethereum'un işlem koşullarını düzenleyebilen akıllı sözleşmeler veya küçük programlardır. Bitcoin ağından farklı olarak, Ethereum ağındaki düğümler de bu sözleşmelerin işlenmesinden sorumludur.

Bu akıllı sözleşmelerin yardımıyla, sözde dApp'lerin geliştirilmesi mümkündür. dApp'ler, yalnızca genel erişime açık olmayan, aynı zamanda çalışma zamanında doğru çalışıp çalışmadığı da kontrol edilebilen merkezi olmayan uygulamalardır. Bu dApp'lerin yardımıyla Ethereum'un arkasındaki vizyon şu şekilde açıklanabilir: Sonuçta herkes bir düğümü işletebildiğinden, hepsi aynı işlevselliğe sahiptir ve altyapıya dayalı hizmetler sunabilir.

Ethereum ve Bitcoin arasındaki fark nedir?

Bitcoin ve Ethereum birçok yönden farklıdır. Örneğin, Ethereum blok zinciri, Bitcoin blok zincirinden biraz daha hızlıdır. Bitcoin kendisini kilit kripto para birimi olarak kabul ettirirken, Ethereum merkezi olmayan bir dünya bilgisayarı kurmaya çalışıyor. Hangi varlığın daha iyi yatırımı temsil ettiği nihayetinde bir yatırımcı olarak hangi kişisel çıkarları takip ettiğinize bağlıdır.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler