Az Alkmaar futbol kulübü Bitcoin (BTC) İle ödeme alacak

Daha çok Az Alkmaar olarak bilinen Hollandalı profesyonel futbol kulübü Alkmaar Zaanstreek, kriptopara ticaret platformu Bitcoin Meester ile stratejik bir ortaklığa girdikten sonra Bitcoin’i kabul etmeye hazırlanıyor.

Az Alkmaar futbol kulübü Bitcoin (BTC) İle ödeme alacak

Hollandalı ekip, ilgili haberi 1 Temmuz’da yapmış olduğu bir basın toplantısı ile açıkladı ve bu ortaklığın Bitcoin Meester’ın fotoğrafı sponsoru olacağını belirtti. Anlaşmanın bir parçası olarak Az Alkmaar, BTC‘deki bazı sponsorluk fonlarını kabul etmek ve işbirliği yapmak zorunda kalacak. Duyuruya göre SPORTFIVE, Az Alkmaar ve Bitcoin Meester’ı birbirine bağlayarak bu anlaşmayı kolaylaştırdı. Anlaşma dört yıl sürecek ve 2024 senesinin ortalarına doğru sona erecek ve her iki taraf da bu öncü hareketi anmak için AFAS Stadyumu’nda bir protokol imzaladı.


Yapılan anlaşmaya göre, bu ortaklık Hollanda’da türünün ilk  ve tek örneği ve futbol taraftarları kripto para  borsalarına çekilmeye çalışılıyor. Az Alkmaar, BTC’nin potansiyeline inandığı için aldığı BTC’yi bilançosunda tutmaya karar verdiğinin sözünü verdi. Bu ortaklık yapılanması hakkında ise yorum yapan Bitcoin Meester CEO’su Mitchell Zandwijken, şirketin son birkaç senede büyük oranda büyümesine rağmen, bu gelişmenin daha da genişlemesine yardımcı olacağını söyledi.

Bitcoin Meester’in sayısız hayranı sebebiyle futbol endüstrisini ve bir bütün olarak spor sektörünü izlediğini açıklamaya devam etti. Ona göre, Az Alkmaar ile olan bu ortaklık, şirketin müşteri tabanını genişletmeye yönelik daha geniş stratejisinin bir parçası.

Futbol Dünyasında Kriptopara Benimsenmesi Giderek Artıyor

Az Alkmaar’ın Ticari Direktörü Michael Koster, kriptopara sektörünün son birkaç senede geniş bir kullanıcı tabanını çekmesinin ardından iyi performans gösterdiğini ifade etti. Yeni benimseyenlerin bazıları sektörün nasıl çalıştığına aşina olmadığı için pazardaki rehberliğin kilit önem taşıdığını da sözlerine ekledi. Ancak, kriptopara ile uğraşmaya karar veren futbol taraftarlarının Bitcoin Meester’da sorumlu bir rehber bulacağına inanıyor. Koster’a göre, yeni kullanıcılar için güvenli bir ortam yaratmak, kriptopara birimlerinin toplu olarak benimsenmesine yol açan bir kapı açıyor.

Bu haber futbol endüstrisi olarak kriptopara birimlerine giderek daha fazla dahil olmaya devam ediyor. Az Alkmaar’dan önce, S.L Benfica, UTRUST ile bir ortaklık yolu ile ürünleri için ödeme olarak kripto para kabul etmiş olan ilk Avrupa futbol kulübü oldu. O sırada ekip BTC, ETH ve UTRUST tokenini (UTK) kabul etti. Kriptoparaları kabul etmenin beraberinde, Manchester City ve AC Milan da olmak üzere pek çok futbol kulübü, taraftar katılımını artırmak için fan tokenleri benimsedi.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler