Ethereum nedir? Ethereum madenciliği hakkında merak edilenler

Ethereum nedir, nasıl ortaya çıktı, nereden alınır? İşte tüm detaylar...

Ethereum nedir? Ethereum madenciliği hakkında merak edilenler

Ethereum tıpkı Bitcoin gibi madencilik yapılarak elde edilebilen bir coindir. Ethereum madenciliği yapan kişiler, bilgisayarlar ve yüksek donanımlı cihazlarla Ethereum üretebilmektedirler. Ethereum da blockchain teknolojisine bağlı bir sistemdir.

Ethereum, kripto para piyasasının önemli parçalarından birisidir ve bugün dünyada Bitcoin'den sonra en çok işlem gören coin durumundadır. Bütün Ethereum işlemleri güvenli ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Ethereum da tıpkı BTC gibi halka açık bir ağdır

Bitcoin, yenilikçi bir ödeme ağı, eşler arası teknolojiyi kullanarak merkezi otorite ya da banka olmadan çalışan elektronik para sistemine özel bir blockchain teknolojiis uygulaması sunmaktadır. Bitcoin'de blockchain teknolojisi dijital paranın sahipliğini takip etmek için kullanılırken ETH, blockchain teknolojisini merkeziyetsiz uygulamaların geliştirilmesi ve çalıştırılması amacıyla kullanılır.

Ethereum nedir? Ethereum madenciliği hakkında merak edilenler - Resim : 1

Ethereum blockchaininde madenciler, ağı beslerler ve karşılığında ETH kazanırlar. Kullanışlı bir kripto para biriminin ötesinde ETH, uygulama geliştiricileri tarafından ağda işlem ücretleri ve hizmetler için ödeme yapmak amacıyla da kullanılır.

Madencilerin ücretlerini ödemek için kullanılan blokların ikinci bir türü vardır ve buna gas adı verilmektedir. Her akıllı sözleşme uygulaması, madencileri blockchaine girmek için ikna etmek üzere belirli bir miktar gas'ın gönderilmesini gerektirmektedir.

Ethereum 2013'te piyasaya çıkmış olan bir coindir. Bitcoin'den sonra piyasaya çıkan ikinci coin olma özelliği taşır. Ethereum, kripto para araştırmaları yapan ve aynı zamanda da programcı olan Vitalik Buterin tarafından geliştirilmiş olan bir coindir.

ETH aynı zamanda açık kaynaklı bir sistemdir ve tamamıyla halka açıktır. Dünya üzerinde en çok tercih edilen ikinci coindir ve kripto para piyasasında BTC'den sonra en değerli coindir.

Etiketler