Tesla Q2-2021 kazançları Bitcoin holdinglerine destek olabilir

Pazartesi açıklanacak olan Tesla Q2-2021 bilançosu, sonunda şirketin bitcoin holdinglerinde neler olduğuna biraz ışık tutacak. Şirket, 1. çeyrekte 1,5 milyar dolardan fazla Bitcoin tuttu ve Tesla'nın gelecek kazanç raporundan kaynaklanan açıklamaları görmek için sabırla bekliyor.

Tesla Q2-2021 kazançları Bitcoin holdinglerine destek olabilir

Tesla Q2-2021 Kazançları Bitcoin Holdinglerine Işık Tutma Çağrısı
Pazar saatlerinden sonra bu pazartesi açıklanacak olan Tesla Q2-2021 kazanç çağrısı, sonunda şirketin Bitcoin Holdingleri'nde neler olduğuna biraz ışık tutacak.

Şirket, 1. çeyrekte 1,5 milyar dolardan fazla Bitcoin tuttu ve CEO'su Elon Musk'a göre "piyasanın likiditesini test etmek" için yalnızca bir satış bildirdi. Kripto para topluluğu, Tesla'nın gelecek kazanç raporundan kaynaklanan açıklamaları görmek için sabırla bekliyor.

Tesla'nın Kazanç Çağrısı Bitcoin Topluluğunda Beklenti Yaratıyor


Önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yaklaşan kazanç çağrısı, şirketin bilançosunda tuttuğu büyük Bitcoin (BTC) zulası nedeniyle Bitcoin topluluğunda beklentiler yarattı. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Tesla'nın bu yılın başlarında 1,5 milyar dolarlık satın alımını duyurduğunda, geçen çeyrekte Bitcoin çoğunluğa atladı. Bu Bitcoin zulasının şu anki durumu bilinmiyor ve şirketin ikinci çeyrekte satıp satmadığı, sıkıca tuttuğu veya dipten satın alıp almadığı pazartesi günü açıklanacak.

Tesla'nın Bitcoin varlıklarının halka açık olarak kaydedilmiş yalnızca bir satışı var. Şirketin, piyasanın likiditesini test etmek için geçen çeyrekte 272 milyon dolarlık Bitcoin sattığı bildirildi. O zaman, haberler fiyatlarda geçici bir düşüş yarattı. Ancak Musk, bunun sadece pazarın bu tür satışları yönetebilmesini sağlamak için bir test olduğunu belirtmekte gecikmedi.


Ardından Musk, Bitcoin ağı ve bunun çevre üzerindeki etkileri hakkında fikir değiştirdi; bu, girişimci ile kripto topluluğu arasında bir bölünme yarattı.

Tesla, Yeşil Bir Anlatıyı Tanıttı

Tesla, geçtiğimiz Mayıs ayında belirtilen çevresel kaygılar nedeniyle elektrikli otomobil ödemeleri için Bitcoin'i desteklemeyi durdurdu ve bu, şirketin ödemeleri için daha etkili ve daha yeşil bir kripto para birimi önerilerini başlattı. O sırada Musk, kişisel Dogecoin (DOGE) tercihinin sinyalini de verdi ve Dogecoin ağının bu rolü yerine getirmek için tamamlaması gereken değişiklikleri açıkladı. Dogecoin geliştiricileri, ağı daha ucuz işlem ücretleri sunabilmek için hazırlıyor.

Bu hafta gerçekleşen bir kripto para birimi konferansı olan B Word etkinliğinde Musk, para birimine yönelik sert eleştirilerinden sonra bile Bitcoin’in başarılı olmasını istediğini belirtti. Musk, "Fiyatları yukarı çekebilirim ama aşağı baskılamam mümkün değil" dediğinde Tesla'nın varlıklarının hala sağlam olduğunu ima etti. Ancak Musk'ın sunduğu karışık sinyaller nedeniyle konuyla ilgili tek güvenilir veri önümüzdeki pazartesi günü açıklanacak.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler