Ethereum Londra hard forku öncesinde bilinmesi gerekenler

Londra hard forkunun 2021 yılının ağustos ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Peki Londra hard forkunda ne değişiklikler olacak?

Ethereum Londra hard forku öncesinde bilinmesi gerekenler

Londra hard forkunun 2021 yılının ağustos ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Peki Londra hard forkunda ne gibi değişiklikler olacak?

1559 ve 3554 gibi pek çok Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) içeren Londra hard forku kısa bir süre sonra gerçekleşecek.

Temmuz ayında yapılması planlanmasına karşın, bir Ethereum geliştiricisinden daha yakın tarihli bir açıklamaya göre, Londra hard forkunun 4 Ağustos 2021 yılında gerçekleşmesine karar verildi.

Ethereum Blockchain’inin iyileştirilmeye ihtiyacı var mı? Neden?

2015'te başlatılan Ethereum ağının kullanımı, şu an sektörde en çok kullanılan blockchain olma özelliğine sahip. Blockchain'in sık kullanımı, DeFi ve NFT'nin de etkisiyle beraber önemli ölçüde yükseliş kaydetti.

Fakat bu kullanımla beraber, mevbur proof-of-work konsensüs algoritması için önemli engeller ortaya çıktı. Bunlar arasında gecikmiş işlemler ve bazı aşırı durumlarda dolar cinsinden dört haneye ulaşan makul olmayan yüksek ücretler söz konusuydu.

Ethereum blok zincirinde çalışan geliştiriciler bunu fark etti ve çözümü proof-of-stake'e çekmekte buldu. Fakat PoW ağı hemen terk edilmedi ve performansını yükseltecek birkaç hard fork tavsiye edildi.

İstanbul ve Berlin hard forklarından sonra sıra şimdi Londra hard forkuna geldi. 2021 yılının temmuz ayında gerçekleşmesi planlanan güncelleme 4 Ağustos tarihine ertelendi.

Londra hard forku, en dikkat çekenleri arasında 1559 ve 3554'ün bulunduğu birkaç EIP içerecek. EIP-1'de açıklandığı gibi her teklif şu yönergeleri takip etmelidir:

 ''EIP, özelliğin kısa bir teknik belirtimini ve özelliğini gerekçelerini sağlamalıdır. EIP yazarı, topluluk içinde fikir birliği oluşturmaktan ve muhalif görüşleri belgelemekten sorumludur.''

EIP-1559, biraz tartışmalı bir yöntemle işlem ücretlerini düşürmeyi hedefliyor. EIP-1559, işlemin bir bloğa dahil edilmesi için kullanıcının bir madenciye gas free göndermesi yerine, gas fee'nin ağa gönderilmesini tavsiye ediyor.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler