JP Morgan bankası, Ethereum stake etmeyi bir fırsat olarak görüyor

Kripto endüstrisine karşı bir zamanlar şüpheci duruşuyla tanınan yatırım bankası JP Morgan , kurumsal yatırımcılar ve bireyler için potansiyel yeni bir gelir kaynağı olduğunu iddia ederek staking hakkında bir araştırma raporu yayınladı.

JP Morgan bankası, Ethereum stake etmeyi bir fırsat olarak görüyor

Decrypt'e göre, New York merkezli banka " A Primer on Staking-The Fast Growing Opportunity for Cryptocurrency Aracıları ve Müşterileri " başlıklı bu raporda, kripto para birimi staking'in küresel olarak "kripto ekosistemini bir varlık sınıfı olarak daha çekici hale getirdiğini" söyledi. Ve JP Morgan analistlerine göre, Ethereum'un hisse ispatına (PoS) geçişi, staking'i 2025 yılına kadar 40 milyar dolarlık bir sektör haline getirebilir.

Raporda şöyle yazıyor:

"Stake etme şu anda kripto ekonomisi için 9 milyar dolarlık bir sektör. Ethereum'un [iki blok zincirinin] birleşmesinden sonra 20 milyar dolara büyüyecek ve eğer kanıt baskın protokol olursa 2025 yılına kadar 40 milyar dolara ulaşabilir." 

JP Morgan, hisse kanıtı başarılı olursa Coinbase gibi aracıların daha fazla kâr elde edeceğini de sözlerine ekledi. Rapora göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük kripto borsası olan Coinbase, 2025'in sonuna kadar 500 milyon dolara kadar stake geliri alabilir. Stake hizmetlerinin Nisan ayından bu yana müşterileri takas etmek için mevcut olduğunu unutmayın.

JP Morgan, Polkadot ve Cardano'yu içeren hisse kanıtı tabanlı kripto varlıkların da değer artışını görebileceğini ekliyor. Raporda, “Stake etme yaygın bir hizmet haline geldikçe, bunun hisse kanıtı kripto para birimlerinin ilgisini ve piyasa kapitalizasyonunu artırabileceğine inanıyoruz” diyor.

30 Haziran itibariyle, staking'e yerleştirilen ETH'ler 6 milyona yaklaştı ve 180.000 doğrulayıcı şu anda blok zincirini besliyor. Ethereum 2.0 yaklaşık altı ay önce yayına girdiğinden, doğrulayıcıların sayısı geçen yıl Ethereum Vakfı tarafından istenen minimum gereksinimlerden 10 kat daha fazla.

JP Morgan daha önce kripto karşıtıydı

JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, 2017'de Bitcoin'e karşı saldırgandı ve piyasadaki ilk kripto para birimini "dolandırıcılık" olarak nitelendirdi ve kripto topluluğunun gazabına sözel tacizlerle uğradı. Birkaç yıl sonra CEO pozisyonunu revize etmiş gibi görünüyor ve FOX Business Network ile yaptığı röportajda yorumlarından pişman olduğunu söyledi.

Amerikan çokuluslu şirketi artık kripto dünyasına daha açık görünüyor ve müşterilerine kripto para birimlerine erişim sunma olasılığını ciddi bir şekilde araştırıyor. 

BirBorsa / Cem Arslan

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler