Ethereum madenciliğinde 3 kat daha fazla güçlü yeni savaş makinesi!

Ethereum madenciliğinde yeni çağ başlıyor!

Ethereum madenciliğinde 3 kat daha fazla güçlü yeni savaş makinesi!

Ethereum'da madencilikten elde edilen gelirlerin katlanarak artması ve 2020 yazından bu yana ekonomiyi vuran yarı iletken kıtlığı ile bu amaç için malzeme elde etmek özellikle zor hale geldi.

Örneğin NVIDIA'dan son teknoloji bir grafik kartı almak için 6 aydan fazla beklemeniz gerekir. Bu bağlamda Bitmain, eter madenciliği için özel olarak tasarlanmış bir sonraki ASIC'i ortaya çıkarmak için mantıklı bir karar verdi.

AntMiner E9, eter madenciliğinde yeni standart

16 Nisan'da Bitmain , Ethash algoritmasıyla çalışan bir ASIC olan AntMiner E9'un çok yakında işleme başlayacağını duyurdu. Pazar günü yayınlanan bir tweet'te Bitmain, AntMiner E9'un 32 RTX 3080 grafik kartına eşdeğer bir hash oranıyla "Etherum'da oyunu değiştreceğini" iddia etti.

Poolin tarafından derlenen verilere göre , 8 RTX 3080 kartı birlikte saniyede 760 megahash (MH /s) bilgi işlem gücü sağlıyor. Mevcut piyasa koşullarında, bu nedenle günde 0,043 ETH madenciliği yapılabiliyor. 

Bitmain'in iddiaları doğruysa, bu bir AntMiner E9'un 3000 MH /s'nin üzerinde bilgi işlem gücüne sahip olacağı anlamına gelir. Bu tür teknik özelliklerle Bitmain serisine en son eklenen ürün, en yakın rakibi Inno A10 Pro'dan 3 kat daha güçlü olacaktır. Buna paralel olarak, NVIDIA grafik kartı üreticisi de küçükler için tasarlanmış yeni bir ürünün piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Ne olursa olsun, Bitmain, E9'un güç tüketimi veya ürünün beklenen fiyatları hakkında bilgi vermedi. Ayrıca, küresel bir ekran kartı kıtlığı ortasında E9'u ne kadar kısa sürede sevk edebileceğini de göreceğiz. 

Ethereum 2.0'ın piyasaya sürülmesi büyük adımlar atsa da , Ethereum madenciliğinin ileride parlak bir geleceği var gibi görünüyor. Nisan ayında, madencilerin gelirleri arka arkaya üçüncü ay için 1 milyar doları aşacak. 

Ethereum madenciliğinde 3 kat daha fazla güçlü yeni savaş makinesi! - Resim : 1

Kaynak: The Block

Etiketler