Uniswap rekor hacimle işlem görmeye devam ediyor!

Uniswap'ın yaratıcısı Hayden Adams , rekor hacmini Twitter'da duyurdu . Bu, DEX'in hafta boyunca 10 milyar doları aştığı ilk gün : Ethereum'un önemli maliyetlerine rağmen platformun cazip kaldığının kanıtı.

Uniswap rekor hacimle işlem görmeye devam ediyor!

Uniswap (UNI) Nedir?

Uniswap, merkeziyetsiz bir değişim sistemidir. DeFi projeleri arasında bilinen merkeziyetsiz borsa yapılarından biridir. Uniswap temelde ERC-20 tokenlarının değişimini akıllı sözleşmeler üzerinden bir merkez ya da yönetici bulundurmadan yapılabilen bir protokoldür.

Uniswap sisteminde bulunan havuzlarda tokenlerin alışverişine imkan sağlayan akıllı sözleşmeler kullanmaktadır. Bu havuzlarda herhangi ERC-20 uyumlu bir token ile değişim yapılabilmektedir.

Unswap sistemi kullanıcılarının direkt olarak cüzdanları üzerinden bu değişimleri yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Merkezi borsalardan ayrılan en önemli özelliği işlemlerin borsaya aktarımı sonrasında takası gibi işlemleri egale ederek direkt takası cüzdanınız ile yapabilmenizi sağlıyor.

UNI Token, Uniswap merkeziyetsiz borsasının yönetiminde söz sahibi olunmasını sağlayan bir yönetim Tokenıdir. Uniswap sistemi açık yazılım bir protokoldür.

Merkeziyetsiz Uniswap protokolü, sistem içi güncelleme ve değişimlerin yapılabilmesi amacıyla kullanıcı fikirlerini diğer kullanıcılara sunmaktadır. Kullanıcılar da sahip oldukları UNI Tokenlar sayesinde bu güncellemeler için oy kullanmaktadır. Güncelleme ya da değişim yalnızca oylama sonucuna göre yapılabilir.

UNI Token 2018 yılında piyasa sürülmüştür. DeFi projelerine karşı artan ilgi sayesinde UNI Token 2020 yılında ciddi değer kazanmıştır.

UNI Token Madenciliği Nasıl Yapılır?

UNI Token madenciliği yapılabilen bir kripto para birimi değildir. Tüm UNI Token bakiyesi belirli aralıklarla arz edilmektedir.UNI Token bakiyeniz ile Uniswap sisteminde söz sahibi olabilirsiniz. UNI Token, toplamda 1 Milyar UNI arzı gerçekleştirecektir.

UNİSWAP'TA HABER  AKIŞI...

Günnlük hacim açısından büyük ölçüde kazanan PancakeSwap olduğu unutulmamalıdır: Uniswap için 1,7 milyar iken şu anda 24 saatte 4,5 milyar dolarlık bir hacim sergiliyor. Bu, artık çok daha düşük ücretler sayesinde Ethereum ile rekabet eden Binance Akıllı Zincirin (BSC) çekiciliğini gösteriyor.

Bu sorunu çözmek için Uniswap, maliyetleri büyük ölçüde azaltan ve kullanıcılar için ölçeklenebilirliği artıran Optimism ikinci katman çözümünü entegre edecek. Ana ağ lansmanının önümüzdeki Temmuz'da yapılması planlanıyor.

UNİSWAP'A TEKNİK BAKIŞ...

Birkaç gün önce yaşanan heyelanla birlikte altındaki toprak kayan coinlerden biri de Uni, o zamandan bu yana fiyatı 28- 32 dolar arasında dalgalanma yaşayan Uni günlük al-satçıların uğrak coinlerinden mi oluyor?

Son 24 saat içinde Uni yüzde 7.5 değer kazandı, ancak aylık grafikte hala yüzde 3.3  değer kaybı mevcut. Uni coin çoğu popüler altcoine göre çok daha genç bir coin olmasına karşın hakkından ve projelerinden bolca söz ettirmeye devam ediyor.

Kanal içi hareketlerine devam eden Uni kanal direncini kırarsa formasyon olarak ilk hedefi 35,79 dolar. Kanal içi hareketlerine negatif yönlü gider ise ilk hedefi 28,09 ardından 26,96.

Uniswap teknik destek ve direnç noktaları ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler 31,83 - 30,005 - 26,96
Dirençler 33,31 - 34,79 - 36,92 - 39,60

Uniswap rekor hacimle işlem görmeye devam ediyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler