ETF Uzmanından Yeni Yorum: 3 Spot Bitcoin Başvurusu da Ertelenebilir

Ünlü ETF analisti James Seyffart, attığı tweet ile güncel bilgiler paylaştı ve yakın zaman içinde SEC'in 3 spot Bitcoin ETF başvurusuna karar vereceğini duyurdu. Seyffart, bu üç başvurunun da muhtemelen erteleneceğini öngördü.

ETF Uzmanından Yeni Yorum: 3 Spot Bitcoin Başvurusu da Ertelenebilir

Kripto para piyasası, Bitcoin spot ETF'lerinin onaylanmasını beklerken, Bloomberg'in ünlü ETF analisti James Seyffart'tan gelen yeni bilgiler dikkat çekiyor.

1. SEC, 17 ve 21 Kasım'da Karar Verecek

James Seyffart'ın yaptığı açıklamaya göre, 17 Kasım'da Hashdex ve Franklin Templeton şirketlerinin, 21 Kasım'da ise Global X şirketinin spot Bitcoin ETF başvuruları için SEC'den bir karar bekleniyor.

2. Ertelenme Beklentisi

Seyffart, kurumun bu üç başvuruda da muhtemelen erteleme kararı vereceği öngörüsünde bulundu.

3. Spot ETF'ler İçin 2024 Tahmini

Analiste göre, erteleme kararına rağmen spot ETF'lerin 2024 başında yüzde 90 oranında onay alacağı yönündeki görüşlerinde bir değişiklik olmadığını belirtti. "10 Ocak 2024’te beklediğimiz yüzde 90’lık onay oranı konusunda Bloomberg analistleri olarak fikrimiz değişmedi” dedi.

4. Cathie Wood’un Eleştirisi

Dün SEC ve başkanı Gary Gensler’ı sert bir şekilde eleştiren ARK Invest CEO’su Cathie Wood, verdiği röportajda Gensler’ın erteleme ve ret kararlarının motivasyonunun, ABD Hazine Bakanı olma hedefi olabileceğini belirtti.

Kripto para dünyasında yaşanan bu gelişmeler, BTC, ETF ve XRP gibi önemli kripto paraların geleceği açısından yakından takip ediliyor.

Etiketler